7x waarom het goed is om klein te zijn

Fijn om klein te zijnIk ben niet zo heel erg lang (1.60 m), en dat heeft voordelen! Zo stoot ik niet snel mijn hoofd en heb ik altijd gratis extra beenruimte in een vliegtuig. In deze blog 7 redenen waarom het prima is om klein te zijn.

Ik stoot nooit mijn hoofd

Stuur me de tunnels van Cu Chi in, de gang van een oud kasteel of een mooie tempel; ik hoef eigenlijk nooit te bukken of op te passen. Heel handig, dat begrijp je.

Ik pas bijna altijd onder de douchekop

Mensen die veel in Azië rondreizen zullen dit wel herkennen. Je komt in je hotel aan, wilt douchen en kunt vervolgens op de grond gaan zitten omdat de douchekop op smurfenstand is gemonteerd. Ik zeg niet dat ik er altijd helemaal onder pas, maar met een beetje buigwerk lukt het meestal wel.

Bedden, achterbanken en slaaptreinen zijn nooit een probleem voor mij

Buitenboord bungelende voeten zijn voor mij een onbekend fenomeen. Ik kan overal slapen zonder problemen, ook languit op de achterbank van een auto (met wat moeite, maar ach. Een kniesoor die daar op let).

Kleding past altijd

Broeken zijn nooit te kort, mouwen ook niet. Het is eerder andersom; ik moet mouwen omslaan of broeken inkorten. Maar dat is over het algemeen prima te doen. klein blog

Je valt niet zo op

Ooit wel eens iemand van ruim 2 meter door Vietnam of het zuiden van Italië zien lopen? Vast wel. Want Het Valt Op. Ik heb dat niet. En oh ja… fietsen in andere landen, waar de fietsen toch vaak wel wat kleiner zijn, is ook nooit een probleem. Ge-wel-dig.

Vliegen is super

Bagage onder de stoel voor mij plaatsen is geen probleem. Ik kan dan rustig nog met gestrekte benen zitten terwijl mijn buurman of buurvrouw vaak verwoede pogingen doet om nog ergens een verwrongen ledemaat kwijt te raken.

Hakken dragen is leuk

Hoe hoger, hoe beter. En er is nooit een man die zeurt dat je er te lang door wordt.

Zijn er ook nog nadelen? Uiteraard. Zo zijn festivals of concerten minder leuk als je niks tot weinig ziet, daarnaast oog ik in bepaalde kleding nogal snel als een propje. Maar ach. Ik stoot in elk geval niet mijn hoofd.

Foto’s By Françoise Blog. 

6 gedachtes over “7x waarom het goed is om klein te zijn

  1. Herkenbaar 🙂 ik ben “maar” 1.63 en zie er ook de voordelen van in. Gelukkig zijn er nu ook lengtematen te koop van broeken. Dat was vroeger wel irritant dat ze altijd te lang waren en ingekort moesten worden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.