Salcura: lekkere producten voor de gevoelige of droge huid

Salcura productenHelaas is niet iedereen gezegend met een van nature mooie of makkelijke huid. Bij de een is hij te droog, bij een ander weer te vet. En sommigen hebben zelfs te maken met eczeem of acné. Gelukkig komen er steeds meer producten op de markt die heel goed bepaalde huidproblemen kunnen aanpakken. Zoals die van Salcura.

Ik heb geen last van eczeem of hele zware acné, maar in de wintermaanden vind ik het wel lastig om mijn gezichtshuid goed gevoed te houden. Droogte ligt op de loer, maar veel producten zijn te vet waardoor de boel verstopt.

Daily Facewash Salcura

Ik testte in de afgelopen periode daarom 3 producten van het merk Salcura. Het eerste product betrof de Daily Facewash, met vitamine E en aloë vera. Dit is een ph-neutrale, milde reiniger in een handige tube, waardoor je goed kunt doseren.Daily Facewash SalcuraIk vind de facewash erg lekker ruiken en goed reinigen.  Hij is makkelijk aan te brengen en je huid voelt naderhand absoluut niet trekkerig aan. Ook is make-up hier na een lange dag makkelijk mee te verwijderen. Fijn!

DermaSerum Skin Nourishment

En dan is het tijd voor de volgende stap. Ik breng het DermaSerum Skin Nourishment van Salcura aan. Je kunt deze lekker inmasseren, maar eigenlijk is dat niet echt nodig omdat het product al snel wordt opgenomen.DermaSerum Skin Nourishment SalcuraHet DermaSerum is een vochtinbrengend serum voor dagelijks gebruik. Het is speciaal ontwikkeld voor het gezicht en de kwetsbare huid rond de ogen. En het mooie is dat mensen met eczeem, psoriasis, dermatitis of rosacea dit fijne product ook kunnen gebruiken.

Zeoderm Skin Repair Moisturizer

Na de reiniging en het serum is het tijd voor een moisturizer om mijn skin routine mee af te sluiten. Hier gebruik ik de Zeoderm Skin Repair Moisturizer voor; een perfecte crème voor mensen met een zeer droge huid. Hij is daarnaast ook weer geschikt voor mensen met bovengenoemde huidproblemen.Meerdere producten SalcuraAls ik deze moisturizer opbreng, geeft dit een licht tintelend gevoel dat echter snel wegtrekt. Omdat het een wat dikkere substantie is duurt het helaas wel wat langer voordat de crème echt goed is uitgesmeerd. Maar na een nacht slapen voelt mijn huid erg zacht aan.

Gebruik op de lange termijn

Ik heb de producten van Salcura nu een tijdje in gebruik en kan inmiddels wel zeggen dat ze erg goed bevallen. Zeker de wasgel is erg fijn. En wat mij ook erg aanspreekt is dat de producten niet op dieren worden getest en uit bijna 100 % natuurlijke ingrediënten bestaan.

Het serum en de moisturizer zijn ook erg fijn, mijn huid neemt de producten goed op. Maar nu de zomer nadert merk ik wel dat ze te rijk worden; het is tijd om over te stappen op lichtere producten. Komende herfst en winter ga ik de producten van Salcura echter zeker weer gebruiken!

Dit artikel bevat producten die gekregen zijn ter review. Dit heeft echter op geen enkele wijze mijn mening beïnvloed. 

Foto’s: By Françoise Blog.

4 gedachtes over “Salcura: lekkere producten voor de gevoelige of droge huid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.