Beachclub Xiringuito: lekker genieten op Scheveningen

Xiringuito Scheveningen‘Oh Oh Den Haag, mooie stad achter de duinen…’ Scheveningen is een van mijn favo strandplekjes in Nederland en laatst had ik een leuke bloggerslunch bij het gezellige Xiringuito. Spaanse sferen alom, met overheerlijk eten.

Ik kom al heel wat jaartjes op Scheveningen en elke keer blijft het leuk. Het Noorderstrand, de Pier, het strand bij de haven… Elk plekje heeft zo weer zijn eigen verhaal. Terras XiringuitoDankzij een grote renovatie van o.a. de boulevard wordt het er ook steeds mooier. Ik vond het dan ook superleuk om er begin mei weer eens een kijkje te nemen. Op uitnodiging van Mariska van Marvelousz mocht ik lunchen bij strandtent Xiringuito.

Zuid-Europese sferen

Xiringuito betekent ‘strandtent’ in het Catalaans en de naam geeft hiermee mooi de insteek van de eigenaars weer. De strandclub was vroeger bekend onder de naam ‘Doen’, maar sinds vorig jaar waait er een frisse Zuidelijke wind door het strandpaviljoen.Dit is niet alleen terug te zien aan het Mediterraanse interieur, maar ook aan de kaart. Er werden ons heel wat heerlijke gerechten voorgeschoteld, waaronder overheerlijke mosselen, garnalenkroketjes, pizza Margeritha, melanzane, bloemkoolrisotto (!) en Albondigas.

Ceviche met heilbot

Ik was echter vooral fan van de geweldige ceviche met heilbot, Iberico Tonato en salade met avocado. Ook waren er lekkere sapjes, water met fruit en diverse theesoorten. Het feit dat het die dag met bakken uit de hemel kwam viel binnen helemaal weg met die lekkere zomerse sferen!Xiringuito lunchAl met al is Xiringuito zeker een aanrader als je in de buurt bent. Persoonlijk vind ik het ook wel fijn dat deze beachclub iets dichter bij de haven zit, er hangt toch een iets andere vibe dan bij de pier.

Kun je na het eten ook nog een lekker stukje wandelen over het havenhoofd, voor een geweldig uitzicht op zee en het reuzenrad.Xiringuito melanzane

Rondje Den Haag met lijn 1

Scheveningen is goed te bereiken met de auto, fiets of tram. Lijn 1 rijdt vanaf Hollands Spoor, lijn 9 vanaf Den Haag Centraal. Heb je tijd over? Stap dan eens op bij de halte naast station Delft en laat je met lijn 1 via Rijswijk helemaal naar Scheveningen rijden.Xiringuito binnenzijde gedekte tafelFoto’s: By Françoise Blog.

4 gedachtes over “Beachclub Xiringuito: lekker genieten op Scheveningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.