Reistip: maak eens een Instagram-fototour!

Heb je weleens een Instagram-fototour gedaan? Ik beleefde mijn vuurdoop 2 weken geleden in Milaan, tijdens een supergezellige wandeling met de Italiaanse Flavia.

Wie wil er nu geen insider-tips, een gezellige wandeling met een local en ook nog eens mooie foto’s? Tijdens een Instagram-tour combineer je al deze dingen met elkaar.

Instawalk en fotoshoot

Ik kwam een paar maanden geleden voor het eerst met het fenomeen in aanraking toen ik via Instagram een fototour in Haarlem voorbij zag komen. Hierbij zou je 2 uur lang door een local worden rondgeleid terwijl deze in de tussentijd foto’s van je maakt.Instagram-tour MilaanVervolgens zag ik dat Senja, van Het Finse meisje, een Instagram-fotoshoot van 1 uur in Parijs had gedaan. Het resultaat was echt prachtig, en met een vakantie naar Italïe in het vooruitzicht besloot ik via Airbnb (maar het kan bijvoorbeeld ook via Withlocals) naar een leuke tour in Milaan op zoek te gaan!

Op ontdekkingstocht door Milaan

Ik kwam al snel heel wat verschillende ervaringen tegen, zoals een fotoshoot van een 1 uur, of tours die meer gericht waren op het zelf maken van foto’s (Instawalk). Ik koos uiteindelijk voor de ‘Instagrammable spots & local culture’-tour, waarbij de 25-jarige Flavia mij in 3 uur de stad zou laten zien.Bosco Verticale Milaan fototourSamen met een Thais meisje werd ik rond 6 uur ’s avonds opgewacht in een nieuwe buitenwijk van de stad, bij de Bosco Verticale. Deze groene torens zijn enorm fotogeniek, de eerste foto’s van (en met) de toren waren dan ook snel gemaakt. Gezamenlijk wandelden we hierna door de stad, met her en der een fotostop en een praatje over de stad en zijn inwoners.

Overheerlijk ijs en mooie foto’s

Voor de tour van 3 uur betaalde ik 39 euro. Dat is niet heel goedkoop, maar als je voor een minder dure optie kiest, is de groep groter. De kans op een persoonlijk gesprek is dan veel kleiner, en dat onderscheidt deze tour juist van een gemiddelde stadstour.Milaan Starbucks fototourWat mij heel erg aansprak was de combinatie van alle verschillende ingrediënten. Zo ben ik meer te weten gekomen over het leven in Italië en deelde Flavia heel wat leuke hotspots (waaronder een geweldige ijssalon!).

Daarnaast maakte ik zelf een aantal hele mooie foto’s en schoot ook Flavia er aardig op los. De volgende dag ontving ik via een linkje zowel de originele als de bewerkte foto’s. Te leuk!

Zou jij mee willen doen aan een Instawalk of een tour waarbij je wordt gefotografeerd? Laat het weten in de comments!

Foto’s: Flavia (Be Milanese).

7 gedachtes over “Reistip: maak eens een Instagram-fototour!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.