Dingen die je kunt doen als je vertraging hebt

dingen die je kunt doen als je vertraging hebtVliegen. Elke keer is het weer een uitdaging. Niet zozeer het vliegen zelf, maar meer het hele gedoe er omheen. Inpakken, op tijd van huis vertrekken, inchecken… En dan. Dan heb je vertraging. Wat nu?

Een van de risico’s van vliegen is de kans op vertraging. Als het mee zit een is het maar een half uur, als het tegen zit vertrekt de vlucht uiteindelijk helemaal niet meer. Of je mist je aansluiting, waardoor de kans op een snelle terugreis wel verkeken is.

Maar wat doe je in de tussentijd, zodat het wachten nog een beetje leuk blijft?

Vertraging nog onbekend

Weet je nog niet hoeveel vertraging je hebt? Maak dan een extra rondje door de aanwezige winkels en vergelijk de aanbiedingen met elkaar. Wie weet ben je er wel heel snel langs gelopen, zonder die ene leuke budgettip te zien.

En dan nog zoiets. Hebben ze ter plekke een andere munteenheid? Vraag dan wat een product in de verschillende munteenheden (lokale valuta, dollar, euro) kost. Soms kan dat best wel eens schelen!

Lokaal is goedkoper

Bekijk de lokale producten. Moet je nog uit Nederland vertrekken? Dan kan het soms best lonen om bepaalde producten alsnog tax free mee te nemen. Andersom kan ook het geval zijn. Zo nam ik ooit een kilo (!) verse pistachenoten mee uit Turkije. Veel lekkerder kun je ze niet krijgen.vertraging hacks

Boek een sky lounge

Duurt het allemaal wat langer? Dan kan het best eens lonen om een betaalde sky lounge op te zoeken. De meeste internationale luchthavens hebben deze.

In Kuala Lumpur kostte het ons ooit 35 euro per persoon, maar daardoor konden we wel lekker rustig en veilig  zitten, kregen we een stoelmassage en konden we vervolgens gratis eten en drinken. Als je ’s avonds laat of ’s nachts 6 uur vertraging hebt, is dat best fijn.

Compensatie

Duurt het écht heel lang? Vraag dan na bij je reisorganisatie of je recht hebt op een vergoeding. Denk aan gratis lunch- of drankbonnen. Of check of er ook een geldbedrag verschuldigd is.

Maak iemand blij

Ga je vliegen? Bedenk dan wat je met je overgebleven kleingeld doet. Kom je nog een keer terug op je bestemming, of niet? Zo niet, geef het dan bijvoorbeeld aan een plaatselijke schoonmaker. Moet je eens kijken hoe blij je iemand kunt maken!

Foto’s: By Françoise Blog.

7 gedachtes over “Dingen die je kunt doen als je vertraging hebt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.