7 tips om je eigen stijl te vinden

Ben je op zoek naar je eigen stijl of wil je van stijl veranderen? Dan kan het best een zoektocht te zijn om te bepalen wat het beste bij je past. Ik geef je 7 tips om je eigen stijl te vinden.

1. Vraag het aan anderen

Vraag aan een aantal mensen die jou goed kennen, zoals je moeder, je zus of je beste vriend of vriendin, hoe ze jou zouden omschrijven en wat ze qua (kleding)stijl goed bij je vinden passen. Deze informatie kun je goed gebruiken om je nieuwe stijl te bepalen.

2. Kijk in je kledingkast

Duik in je kledingkast en verzamel 5 kledingstukken en schoenen waar jij je goed bij voelt. Zijn dat jurken of rokken, of broeken? En wat voor stijl? En is dat ook wat je wilt blijven uitstralen? Dat is een belangrijke vraag om over na te denken.

3. Bepaal welk kleurtype je bent

Het is ook belangrijk om te weten wat voor kleurtype je bent. Er zijn 4 kleurtypes, namelijk lente, zomer, herfst en winter.

Lentetypes hebben goudblond of rossig haar in combinatie met een warme en lichte huidskleur, blauwe, lichtgroene of lichtbruine ogen. Perfecte kleuren zijn koraalrood, beige en perzik.

Zomertypes hebben een lichte en koele huidskleur in combinatie met asblond tot asbruin haar en grijze, blauwgrijze of zachtbruine ogen. Zomertypes kunnen pasteltinten heel goed hebben.Herfsttypes hebben donkerbruin, donkerblond, koperkleurig of rood haar in combinatie met een warme huidskleur, bruine of groene ogen. Aarde- en natuurkleuren staan het best.

Wintertypes hebben een koele huidskleur met een rozige ondertoon, die licht is in verhouding tot de kleur van hun haar, die van nature donkerbruin of zwart is. Goede kleuren zijn groen, zwart, donkerblauw en grijs.

Het helpt ook om voor een spiegel met goed daglicht verschillende kleuren kleding bij je gezicht te houden. Je ziet dan vanzelf of het je gezicht ophaalt, of dat je er juist flets uitziet.

4. Maak een moodboard

Als je eenmaal weet welke kleuren je goed staan, en welke kant je op wilt qua stijl, kun je een moodboard maken. Je kunt dit doen door plaatjes uit magazines te verzamelen, maar een handige online-optie is Pinterest.

Als je eenmaal een account en een bord hebt aangemaakt, kun je aan de hand van de suggesties die je krijgt snel vergelijkbare borden en pins vinden.

5. Inventariseer

Hierna kun je een eerste selectie maken in je kast. Welke stukken wil je houden? En welke mogen weg? Hierna bekijk je wat je nog mist.7 tips om je eigen stijl te vindenBegin bij de basis: broeken en jurken of rokken, waarmee je vervolgens meerdere items kunt combineren. Wil je je garderobe beperkt houden? Dan kun je kiezen voor een capsule wardrobe.

6. Maak een wishlist

Hierna kun je een wishlist maken, zodat je weet wat je nog gaat kopen.

7. plan, budgetteer en vraag advies

Heb je eenmaal vastgesteld wat je wilt kopen en hoeveel geld je hier ongeveer aan uit wilt geven? Dan kan het handig zijn om bij een aantal winkels een persoonlijk advies te vragen. Neem je moodboard en wishlist mee. Succes gegarandeerd!

Foto’s: Pexels.com.

2 gedachtes over “7 tips om je eigen stijl te vinden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.