Goede voornemens? Zo ga je je eraan houden!

Goed 20182019 is voorbij en een nieuw decennium is van start gegaan. Voor veel mensen is het begin van het nieuwe jaar een goed moment om dingen anders te doen. Maar hoe zorg je ervoor dat je dat ook volhoudt? En heb ik zelf nog goede voornemens?

Een nieuw jaar begint voor veel mensen met goede voornemens. Het voornemen om meer te sporten, of om minder te snoepen. Of vaker met vrienden afspreken, of stoppen met drinken of nagels bijten.

Alles is mogelijk

Alles is mogelijk, zolang jij het maar graag wilt bereiken. En wat voor de één een hele kleine stap is, is voor de ander wellicht wel een hele uitdaging. Er is geen goed of fout wat dat betreft.

De enige gezamenlijke uitdaging die er is, is om deze goede voornemens vervolgens ook vol te houden. Ik geef je een paar tips om het jezelf wat makkelijker te maken.

Begin klein

Het klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar hoeveel goede voornemens sneuvelen niet omdat de gestelde doelen onhaalbaar zijn? Het heeft geen zin om ineens 15 kg binnen 2 maanden te willen afvallen, of om direct van je rijangst af te komen.

Begin daarom klein. Bekijk welk doel haalbaar is binnen bijvoorbeeld een maand, en plan daarna verder vooruit.

Deel je goede voornemen met anderen

Gedeelde smart is halve smart, zeggen ze weleens. Het kan helpen om je goede voornemen – minder dinken/eten/winkelen/vul maar in – met anderen te delen. Je kunt dan makkelijker je frustratie kwijt als het je even niet meer ziet zitten.En misschien kom je er wel achter dat vrienden of familie hetzelfde goede voornemen hebben! Dat is helemaal top, want dan kun je elkaar steunen.

Schakel hulp in

Sommige dingen kun je misschien beter niet in je eentje oppakken. Zoals pleinvrees, enorme rijangst of een eetprobleem. Of misschien zijn er wel andere zaken, die je belemmeren om verder te gaan. Bijvoorbeeld op het gebied van studie of werk. Schakel in zo’n geval professionele hulp in.

Waardeer jezelf

Het is heel verleidelijk om jezelf er hard op af te rekenen als iets niet meteen lukt. Doe dat niet en geef jezelf nog een tweede kans. Anders kan het gebeuren dat je zo hard focust op het negatieve, dat je niet meer ziet wat je al wél hebt bereikt. En dat is eeuwig zonde.

En lukt het een volgende keer wél, beloon jezelf dan met iets leuks. Wedden dat het daarna nóg beter gaat?

Mijn goede voornemens voor 2020

En heb ik zélf goede voornemens? Uiteraard! Zo ben ik in oktober aan een nieuwe studie begonnen, iets wat ik mij begin 2019 voor had genomen. Ik hoop dat ik deze het komende jaar met een mooi cijfer af kan ronden. Voor mij betekent dit een mogelijkheid om verder te groeien in mijn werk.

Verder hoop ik mijn blog nog verder te laten groeien in het nieuwe jaar, met mooie interviews en interessante artikelen. De focus zal hierbij nog iets meer komen te liggen op interviews, (beauty)reviews en reistips. En dan niet alleen tips over bestemmingen in het buitenland, maar ook in Nederland.gucci art wall milanoVerder hoop ik lekker vaak te kunnen sporten en veel te reizen.

Heb jij goede voornemens?

Foto’s: Pexels en By Françoise Blog.

4 gedachtes over “Goede voornemens? Zo ga je je eraan houden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.