Review MGC Derma: heerlijke high-end gezichtsverzorging

MGC DermaKan je huid wel een oppepper gebruiken? Of zoek je huidverzorgingsproducten die de eerste tekenen van huidveroudering tegengaan? Dan zijn de producten van MGC Derma misschien wel wat voor jou.

Kende je MGC Derma al? Dit is een high-end merk dat van origine uit Australië komt en in Europa wordt geproduceerd. Hun producten zijn dierproefvrij, wat uiteraard erg fijn is.

Het merk bestaat sinds 2017 en heeft inmiddels al 3 prestigieuze beauty awards in de wacht gesleept: de Notebook Beauty Awards van 2018, de Beauty Shortlist Awards van 2019 en de UK Attracta Beauty Awards 2019.

CBD, wat is het?

Maar wat maakt de producten van MGC Derma nu zo bijzonder? Dat komt door een bijzonder ingrediënt: CBD. Dit staat voor Cannabidiol en dit is weer een bestandsdeel van cannabinoide; een stof uit de hennepplant.

Op de website van MGC Derma is hier het volgende over te lezen: ‘CBD is geen verdovend middel, maar wat het zo bijzonder maakt is dat het zich in het menselijk lichaam net zo gedraagt als het lichaamseigen (=endo) cannabinoide, genaamd Anandamide (AEA).’mgc derma dembrasion scrub‘Het effect van AEA en CBD wordt geregeld door het Endocannabinoide-systeem, dat alle mensen en zoogdieren hebben. Dit systeem zorgt voor de ‘communicatie’ tussen het centrale zenuwstelsel en het immuunsysteem en zorgt er zo voor dat ons lichaam ‘in balans’ blijft, ook wel homeostase genoemd.’

De voordelen bij huidverzorgingsproducten

Serena Verbon van Beautylab schreef hier eerder ook al een uitgebreid artikel over. Hierin staat onder andere: ‘Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat CBD een sterke ontstekingsremmende werking heeft, wat betekent dat het de huid kalmeert, roodheid vermindert en ontstekingen zoals puistjes tegengaat. Ook blijkt CBD mogelijk de overproductie van talg te verminderen.’

Ook is CBD is ‘rijk aan vitamine A, B, D en E en barst van de antioxidanten. Hiermee is het ook een geschikt ingrediënt om de tekenen van ouderdom mee tegen te gaan, zoals (fijne) lijntjes en een doffe huid.’

Klinkt goed, toch?

Dagcrème, scrub en serum

Omdat ik snel last heb van onzuiverheden en daarnaast moeder natuur wel een handje wil helpen, sprak de werking van CBD mij meteen aan.mgc derma serumIk probeerde 3 producten uit: de CBD Hyaluronic & Peptide day cream, de CDB Stem Cells Dermabrasion Scrub en het CBD Stem Cells Hyaluronic Serum. De scrub en het serum zijn geschikt voor alle huidtypes, de dagcrème is bedoeld voor mensen met een normale tot droge huid.

CBD Stem Cells Hyaluronic Serum

Het is een lekker fris serum, de verpakking is voorzien van een handig en hygiënisch pompje. Volgens de omschrijving helpt dagelijks gebruik van het CBD Stem Cells Hyaluronic Serum je om je huid er jonger uit te laten zien, met een mooie natuurlijke glow als finishing touch.MGC derma overzichtsfotoMaakt het serum dit ook waar? Ja, ik vind van wel. Mijn huid reageert er goed op en neemt de frisse, haast gel-achtige crème goed op. Langer gebruik zorgde voor een mooie egale en rustige huid, al merkte ik wel dat op koude dagen mijn huid iets meer voeding kon gebruiken. Maar dat is uiteraard persoonlijk.

CBD Hyaluronic Peptides Day Cream

Volgens de verpakking zorgt deze dagcrème voor een sterke natuurlijke glow, daarnaast heeft het net als het serum een verjongende werking. Ook deze crème heeft een frisse geur en wordt eveneens snel door mijn huid opgenomen.

Als ik ergens van hou, dan is het dat wel. Ik heb namelijk een hekel aan te dikke crèmes die op je huid blijven liggen. Gebruik op de langere termijn leverde een mooie huid op zonder al te veel onzuiverheden of roodheid. En zeker die werking tegen roodheid is in de winter erg fijn! dagcreme mgc dermaHet enige minpuntje wat ik zou kunnen bedenken, is dat de crème geen SPF heeft. Maar zelfs als die er in zou zitten, zou je toch nog meerdere keren per dag moeten smeren.

CBD Stem Cells Dermabrasion Scrub

Een heerlijk product wat mij betreft. De scrub bevat minuscule korrels, waardoor het echt aanvoelt als een dembrasiebehandeling in plaats van een harde scrub. Na een behandeling voelt je huid heerlijk fris en schoon aan. Ook in de herfst en winter, waarin mijn huid snel gevoelig is voor droogte, is het een erg fijn product. Ik ben fan!

Zou jij een verzorgingsproduct met CBD kopen? Laat het weten in de comments!

Foto’s: By Françoise Blog

Dit artikel bevat gekregen producten. Dit heeft echter op geen enkele wijze mijn mening beïnvloed. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.