Verbouwen? Zo pak je het slim aan

Loft Arnhem woonwinkelsHeb jij weleens je slaapkamer, huis, keuken of badkamer verbouwd? Of ga je dat binnenkort doen? Dan heb ik 6 handige tips die je daarbij kunnen helpen.

Een verbouwing kan veel stress opleveren als je van tevoren niet goed nadenkt over een aantal zaken. Zoals de planning, het gewenste eindresultaat of het budget. En dat is zonde, want op die manier bestaat de kans dat je woondroom niet uitpakt zoals je hem in je hoofd had.

1. Wat zijn je wensen?

Voordat je aan een grote of kleine verbouwing begint, is het belangrijk om scherp te hebben wat je doelen zijn. Wat wil je met je verbouwing bereiken? En welke sfeer wil je creëren?  Loft Arnhem woonwinkelEen manier om dat te bereiken, is door je wensen te visualiseren in een moodboard, of door ze op te schrijven. Zo kun je tijdens je project altijd teruggrijpen op wat je eerder hebt bedacht en toetsen of je nog steeds de juiste weg bent.

2. Wees realistisch

Een meevaller is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Wie wil dat nu niet? Maar bedenk wel dat alles een prijs heeft. En dat je voor een dubbeltje geen euro kunt verwachten. Zolang je budget onvoldoende toereikend is, ga je nooit een dure marmeren wastafel krijgen, of die dure designkeuken.

En als je een vakman of  -vrouw voor een veel lager bedrag inhuurt dan normaal, kun je ook niet verwachten dat ze kwaliteit leveren. Zo simpel is het ook wel weer.

3. Budget is key

Wat kun je écht aan je verbouwing uitgeven zonder dat je meteen een maand (of jaar) elke avond droog brood moet eten? Het klinkt misschien bizar, maar je zult niet de eerste zijn bij wie het geld opraakt voordat de klus is afgerond.Loft Arnhem interieurwinkelZorg dus dat je vooraf goed weet wat je wilt uitgeven en hou ook rekening met eventuele onvoorziene uitgaven of tegenvallers. En denk ook aan puntje 2: zorg dat je vooraf realistische verwachtingen hebt. Dat voorkomt een kater (of schuld) achteraf.

4. Check de regels

Mag je je plannen uitvoeren zonder dat er direct een handhaver of bouwkundig inspecteur op je stoep staat vanwege het overtreden van de regels? Want het is echt super vervelend (en kostbaar) als je je verbouwing moet stilleggen om de vergunningsaanvraag af te wachten.

Wees daar dus op voorbereid en laat je goed informeren als je zaken in je huis laat aanpakken.   

5. Plan je plan

Denk vooraf goed na over je plannen en zorg voor een goede planning. Werk je met een externe partij of partijen? Win dan eerst advies in over de uit te voeren werkzaamheden en de tijd die dit gaat kosten.

6. Communiceer

Heel veel zaken gaan mis als mensen stoppen met communiceren. Zo ook verbouwingen. Zorg er dus altijd voor dat je regelmatig overlegt en verwachtingen tijdig bijstelt.

Wedden dat je straks superblij bent met je nieuwe badkamer, woonkamer, keuken of huis?!?

Foto’s: By Françoise Blog (genomen bij Loft in Arnhem). 

5 gedachtes over “Verbouwen? Zo pak je het slim aan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.