Overzichtsfoto Loft
Wonen

5 inspirerende ideeën voor je woonkamer

Of het nu zomer of winter is, het is altijd een goed moment om je woonkamer aan te pakken. Met deze 5 inspirerende ideeën maak je je woonkamer extra gezellig.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je slaap- of woonkamer meteen een stuk gezelliger te maken. Bijvoorbeeld door met stucturen te werken, of met kleur. Ik geef je 5 tips.

1. Werk met kleur

Kleuren kunnen een ruimte binnen no time een hele andere sfeer geven. Kies je voor koele, Scandinavische kleuren, of juist voor een mooie warme kleur? Het kan allemaal!

VT Wonen & Design Beurs 2018, op de stand van H&M.

Mocht je het te spannend vinden om meteen een hele heftige kleur te pakken, dat is een mooie aardetint altijd een goed idee. Zoals de Flexa kleur van het jaar 2021: Brave ground.

2. Werk met structuren

Door met verschillende structuren te werken, zoals je hieronder ziet bij de kussens, dan wordt je woonkamer al meteen een stuk gezelliger en warmer. En het is ook nog eens superleuk om met al die verschillende stoffen te stylen!

Flexa stand VT Wonen spiced honey
VT Wonen & Design Beurs 2018, op de stand van Flexa.

3. Werk met accessoires

Een derde optie om je woonkamer gezelliger te krijgen, is door met accessoires te werken. Zoals een groot kleed, een oude kandelaar, koffietafelboeken of mooie schilderijen.

Loft Arnhem woonwinkel
Loft, in Arnhem.

Planten of (droog)bloemen zijn ook een goede manier om een ruimte aan te kleden.

4. Hang gordijnen op

Ook al doe je ze nooit dicht, gordijnen kunnen ervoor zorgen dat je woonkamer er een stuk gezelliger uitziet. Koop mooie lange, linnen gordijnen, het maakt niet uit dat ze de grond raken.

Mushroom chair Theo-Bert Pot
In de woonkamer van Theo-Bert Pot.

Een bijkomend voordeel is dat gordijnen het geluid ook een beetje dempen en dat ze in de winter de warmte lekker binnen houden. Ten minste, als je ze ook echt dicht doet.

5. Zorg voor de juiste verlichting

Goede en gezellige verlichting is enorm belangrijk. Niet alleen om ’s avonds goed te kunnen lezen, maar ook om een fijne sfeer te creëeren. Indirect is het fijnst. Dit kun je bereiken door een leuke schemerlamp neer te zetten, te kiezen voor een wandlamp of een spot die naar boven schijnt.

Huis Theo-Bert Pot

 

Heb jij nog tips om je woon- of slaapkamer gezelliger te maken? Deel ze dan hieronder in de comments.

Foto’s: By Françoise Blog.

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *