5 leuke stedentrips in Nederland


Voor leuke stedentrips hoef je echt niet altijd naar het buitenland. Ook dichter bij huis zijn leuke plekjes te vinden. Ik geef je 5 tips.

Leuke stedentrips kun je prima in eigen land maken. Wat dacht je van een weekendje Den Haag? Of genieten in Maastricht? Maar er zijn ook heel veel andere leuke plekken.

Woonwinkelen in Arnhem

Arnhem is zo’n stad waar ik eigenlijk te weinig kom. Het is eigenlijk net iets te ver, vandaar dat ik er eerder voor kies om naar Utrecht te gaan. Maar deze stad heeft echt enorm mooie winkels! Vooral op het gebied van wonen is er veel leuks te vinden.

Mijn favorieten zijn de (hele grote winkel van) Sissy Boy, Yaya (ook in Antwerpen te vinden) en Loft. En mocht je van design houden, dan is Meijer+Floor een geweldig adres.

Loft Arnhem

Uitwaaien in Groningen

Iets verder weg, maar zeker de moeite waard is de stad Groningen. Die Martinitoren wil ik zeker nog eens beklimmen, en leuke restaurantjes en winkeltjes heeft Groningen ook genoeg. Plekjes waar ik nog eens naartoe wil zijn De Uurwerker, Paviljoen Sterrenbos en Dot.

Brownies eten in Zwolle

Zwolle bezocht ik al eens. Een stad met een mooi oud centrum. Een winkel die mij toen opviel, was Moonloft. Deze winkel verkoopt superleuke woonspullen en sieraden.

Brownies en DownieS stedentrips

Een ander plekje waar ik graag weer naartoe zou willen, is Brownies & downieS. Genoeg te doen dus!

Borrelen in Rotterdam

Rotterdam ligt bij mij om de hoek, maar eigenlijk kom ik er echt te weinig. En dat is jammer, want deze stad heeft zoveel leuks te bieden! Zoals lekker eten in de Markthal of bootjes kijken in de oude haven.

2 adresjes waar je mij deze zomer zeker gaat vinden zijn Aloha en Restaurant De Jong. Aloha bevindt zich op de Maasboulevard en zit in wat ooit tropisch zwemparadijs Tropicana was. Borrelen doe je op de bodem van het binnenbad en op andere plekken heb je supermooi uitzicht over de Maas. Restaurant De Jong zit ook op een bijzondere plek: onder een van de bogen van de oude Hofpleinlijn.

Oriëntaalse sferen in Haarlem

In Haarlem heb je heel wat leuke straatjes om doorheen te dwalen. Een van mijn favoriete winkels in deze stad is Ottomania aan de Warmoesstraat, met producten uit het voormalige Ottomaanse rijk (Turkije en Syrië).

Ottomania Haarlem stedentrips

Een andere gezellige winkelstraat is de Kleine Houtstraat, in 2009 verkozen tot Beste Winkelstraat van Nederland. Number Nine en MICA Coffe Bar zijn plekjes waar ik zeker even wil kijken.

Welke stad of steden in Nederland wil jij dit jaar tijdens jouw stedentrips bezoeken?

Foto’s: By Françoise Blog.