6 tips voor amsterdam
Nederland,  Reizen

6x eten en winkelen in Amsterdam

Heb jij binnenkort een citytrip naar Amsterdam gepland staan? Dan komen deze 6 leuke adresjes om te eten of te winkelen vast goed van pas!

Ik kom zeker een paar keer per jaar in Amsterdam voor de grachten, de leuke hotspots en winkels. Ik deel in deze blog een paar van mijn favorieten met je.

Pluk Amsterdam

Pluk is een begrip in Amsterdam. Inmiddels hebben ze 2 vestigingen in de Negen Straatjes. Het zijn beide superleuke plekjes met echt heerlijk eten! Pluk AmsterdamZo hebben ze verschillende bowls, cakes & sweets als zelfgemaakt bananenbrood, muffins en donuts. Maar ook lekkere sandwiches. Neem ook een kijkje in de webshop voor leuke hebbedingetjes.

Kanarie Club

De Hallen in Amsterdam zijn een superleuke plek om te borrelen of te lunchen. Toch loop ik het liefst door naar Kanarie Club, achter de Foodhallen. De Foodhallen vind ik persoonlijk nogal krap en donker, zeker als er veel mensen zijn.Kanarie Club AmsterdamAnderen vinden dat misschien gezellig, maar ik hou van wat meer ruimte om mij heen. Als je naar Kanarie Club gaat, neem dan ook een kijkje boven, bij de ‘swimming pool’. Te leuk!

De 9 Straatjes

De 9 Straatjes vind je rechts van Centraal Station Amsterdam. Loop langs de Singel, achter Magna Plaza langs en je komt ze vanzelf tegen. Ik kom hier onder andere voor de winkel van Samsoe & Samsoe, vergaap me aan de geuren bij Marie Stella Maris of ga buurten bij Skins Cosmetics.

Ook kledingmerk COS heeft er een mooie winkel, evenals Summum Woman en OU.Boutique Stores. Knappe man of vrouw die hier zonder aankopen weer vandaan komt!

High tea bij The Duchess

Voor de lekkerste high tea van Amsterdam ga je naar The Duchess. Dit restaurant, dat bij het W Hotel hoort, kijkt uit over de grachten en serveert wat mij betreft de allerlekkerste high tea’s van Amsterdam.High tea The Duchess AmsterdamIk ben er nu 2 keer geweest en had beide keren een geweldige ervaring. En omdat ze met thema’s werken, heb je ook elke keer weer een heel ander menu.

Hutspot

Een lekker Nederlandse naam voor een supertoffe winkel. Je vindt Hutspot aan de Rozengracht of in de Van Woustraat. Ze verkopen hier producten van onder andere FEST Amsterdam, Atelier des Femmes, Second Female, Selected Femme en Vagabond.tips voor een dagje AmsterdamWil je meer zien van Amsterdam? Dan is de Amsterdam City guide zeker een aanrader. Hierin vind je per wijk een leuke wandeltocht die je langs allerlei hotspots leidt. Uiteraard kun je die ook gewoon overslaan en van het uitzicht genieten. Want je weet het; never a dull moment in Amsterdam!

Foto’s: By Françoise Blog

3 Comments