sky-beach-vacation-summer
Beauty,  Lifestyle

6 tips voor een mooie zomerhuid

Ook zo’n zin in de zomervakantie? Een mooie en gezonde huid laat je stralen, vandaag geef ik je 6 snelle tips voor een mooie zomerhuid!

Je huid is het grootste orgaan dat je hebt. Ben je moe of heb je last van stress? Dan zie je dat heel snel aan je huid. Toch zijn er snelle quick wins om er snel stralend uit te zien voor een mooie zomerhuid. Nu en op de lange termijn.

1. Slaap voldoende

Het is misschien een inkoppertje: slaap voldoende. Dit doet echt wonderen voor je huid. Nóg een reden om sleeping beauty als je alter ego te kiezen en op tijd je bed op te zoeken.

2. Scrub en masseer voor een mooie zomerhuid

Een goede scrubbeurt en masseersessie op zijn tijd zijn prima voor je huid! Doordat dode huidcellen verdwijnen ga je lekker stralen. Zelf ben ik fan van de Hammam-serie van Rituals. En voor mijn gezicht gebruik ik de Daily Microfoliant van Dermalogica.

3. Hydrateer

Zorg dat je genoeg drinkt en dat je ook je huid voldoende hydrateert. Kies dus een lichaamscrème en gezichtscrème die goed bij jou passen. Twijfel je over een duur product? Vraag dan gerust om een sample!

huidverzorging zomerhuid
4. Wrijf niet te hard

De huid rondom je ogen is heel gevoelig. Dit komt onder andere doordat deze dunner is en geen talgklieren heeft. Let daar dus goed op als je oogmake-up verwijdert. Probeer (te hard) wrijven te voorkomen. Dit kan door eerst te weken. Probeer oogcrème ook altijd ‘in te kloppen’.

5. Maak je huid goed schoon

Ga je weleens slapen met je make-up nog op? Niet doen! Je huid verstopt en daardoor neemt de kans op puistjes toe. En je wordt er ook niet knapper van.

6. Bescherm je zomerhuid

Ook heel belangrijk: smeer je goed in tegen de zon! Je huid wordt het snelst oud door te veel zon, daarnaast liggen pigmentvlekken en huidkanker op de loer. Wees dus zuinig op wat je hebt.

Foto’s: Pexels.