10 corso como restaurant

Ga je een stedentrip naar Milaan maken? Dan heb ik 7 leuke hotspots voor je die je zeker niet mag overslaan! Dus laat de gebaande paden achter je en ontdek de pareltjes in deze mooie Italiaanse stad.

Milaan is een modestad pur sang. In de Galleria Vittorio Emanuele vind je bijvoorbeeld de oudste Prada-winkel van de wereld, en in de straten rondom deze mooie passage kom je nog veel meer winkels van Italiaanse modehuizen tegen.

Maar er is meer dan alleen de Dom en de naastgelegen Galleria Vittorio Emanuele. Ik geef je 7 tips.

10 Corso como

Loop vanuit de winkelstraat de binnenplaats op en je staat in een waar modeparadijs. 10 Corso Como  is niet alleen een restaurant en winkel, maar ook een tentoonstellingsruimte voor Italiaanse mode.10 corso como binnen 1
Als je alles gezien hebt, ga lekker naar het naastgelegen restaurant voor een hapje en een drankje.10 corso como binnen 2

Gucci Art Wall

Als je vanaf 10 Corso Como weer richting het centrum loopt, kom je langs de Gucci Art Wall. Het is een wereldwijd project, zo zijn er ook art walls in Londen en in New York.gucci art wall milano
De art wall in Milaan bestaat sinds 2017 en om de 2 tot 3 maanden krijgt de muur een nieuw likje verf. Hoe tof zou het zijn als meer organisaties met dit soort initiatieven zouden komen!

Fondazione Prada

Een andere leuke plek om te bezoeken is de Fondazione Prada. Een museum met moderne kunst, hier kun je zeker hele toffe foto’s maken. Een van de gebouwen werd ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas, deze vormt samen met een voormalige brouwerij uit 1910 het musem. De bijbehorende Bar Luce is ook zeker een bezoekje waard.

Bosco Verticale

Bosco Verticale bestaat uit 2 torens met appartementen en bevindt zich in de noordelijke wijk Brera. De meer dan 900 bomen, verspreid over de verschillende terrassen, moeten de leefbaarheid van de stad vergroten en in de zomer smog tegengaan.Bosco verticale
Het Porta Nuova-gebied, waarin de torens zich bevinden, is een wijk in ontwikkeling voor de rijke Milanezen. Hier vind je naast kantoren, waaronder dat van Google, ook diverse winkels. Als je eens de andere kant van Milaan wilt zien, is dit zeker een aanrader.

Navigli

Helemaal aan de andere kant van de stad vind je Navigli. Dit is dé plek waar Milanezen ’s avonds en in de weekenden naartoe gaan om lekker te eten en te drinken. Het kanalenstelsel, waar Leonardo da Vinci nog aan heeft meegewerkt, werd onder andere gebruikt voor de aanvoer van de kolossale stenen die nodig waren voor de bouw van de Dom.
Rond de negentiende eeuw raakten de kanalen in onbruik en werd een groot deel gedempt. Sinds 2008 stroomt er weer water doorheen en heeft de wijk een enorme boost gehad.

Gelateria La Romana

Aan de rand van de Navigli vind je echte Italiaanse gelato: minder vet dan ons roomijs en gemaakt met lokale, seizoensgebonden producten. Ik heb hier meerdere keren een overheerlijk ijsje gegeten. Gelateria La Romana vind je op meerdere plekken in Italië, maar ook ver daarbuiten, zoals in Düsseldorf en Madrid. Neem dus vooral een kijkje op hun site!

Starbucks Roastery Store

De Amerikaanse koffiegigant zegt zelf dat hun Roastery Store in Milaan de mooiste Starbucks ter wereld is. De winkel is gehuisvest in een oud postkantoor aan de Piazza Cordusio, niet ver van de Dom.De locatie alleen al is de moeite waard om te bezoeken. Hoofdontwerper Liz Muller wilde met deze Starbucks een premium ervaring creëren, en dat is gelukt.


→ Lees ook: De leukste tips voor een trip naar Barcelona.

Foto’s: By Françoise Blog. 

Lees ook: