Fijn om klein te zijn
Lifestyle

7x waarom het goed is om klein te zijn

Ik ben best klein (1.60 m) voor Nederlandse begrippen en dat heeft voordelen! Zo stoot ik niet snel mijn hoofd en heb ik altijd gratis extra beenruimte in een vliegtuig. In deze blog 7 redenen waarom het prima is om klein te zijn.

Klein zijn, is dat erg? Sommige mensen denken van wel, maar ik zie er vooral de voordelen van in. In deze blog vertel ik je waarom het handig is om klein te zijn.

Ik stoot nooit mijn hoofd

Stuur me de tunnels van Cu Chi in, de gang van een oud kasteel of een mooie tempel; ik hoef eigenlijk nooit te bukken of op te passen. Heel handig, dat begrijp je.

Ik pas bijna altijd onder de douchekop

Mensen die veel in Azië rondreizen zullen dit wel herkennen. Je komt in je hotel aan, wilt douchen en kunt vervolgens op de grond gaan zitten omdat de douchekop op smurfenstand is gemonteerd. Ik zeg niet dat ik er altijd helemaal onder pas, maar met een beetje buigwerk lukt het meestal wel. Dat is ook een voordeel van klein zijn.

Bedden, achterbanken en slaaptreinen zijn nooit een probleem voor mij

Buitenboord bungelende voeten zijn voor mij een onbekend fenomeen. Ik kan overal slapen zonder problemen, ook languit op de achterbank van een auto (met wat moeite, maar ach. Een kniesoor die daar op let).

Kleding past altijd als je klein bent

Broeken zijn nooit te kort, mouwen ook niet. Het is eerder andersom; ik moet mouwen omslaan of broeken inkorten. Maar dat is over het algemeen prima te doen. klein blog

Je valt niet zo op als je klein bent

Ooit wel eens iemand van ruim 2 meter door Vietnam of het zuiden van Italië zien lopen? Vast wel. Want Het Valt Op. Ik heb dat niet. En oh ja… fietsen in andere landen, waar de fietsen toch vaak wel wat kleiner zijn, is ook nooit een probleem. Ge-wel-dig.

Vliegen is super als je klein bent

Bagage onder de stoel voor mij plaatsen is geen probleem. Ik kan omdat ik klein ben rustig met gestrekte benen zitten terwijl mijn buurman of buurvrouw vaak verwoede pogingen doet om nog ergens een verwrongen ledemaat kwijt te raken.

Hakken dragen is leuk

Hoe hoger, hoe beter. En er is nooit een man die zeurt dat je er te lang door wordt.

Zijn er ook nog nadelen van klein zijn? Uiteraard. Zo zijn festivals of concerten minder leuk als je niks tot weinig ziet, daarnaast oog ik in bepaalde kleding nogal snel als een propje. Maar ach. Ik stoot in elk geval niet mijn hoofd.

Foto’s By Françoise Blog.