Nederland en België hebben heel wat leuke winkelsteden. Soms groot en andere keren wat kleiner. Ik geef je tips voor een aantal leukste steden.

Winkelen in Haarlem

Ben je hier wel eens geweest? Haarlem heeft hele leuke kleine straatjes met winkeltjes die je niet overal tegen komt. Zoals Ottomania of Jutka & Riska. Zeker de Kleine Houtstraat is een naam om te onthouden.

Gezellig Antwerpen

Deze mooie stad in België is echt een van mijn favoriete hotspots! Leuk voor een weekend of een dagje. Voor winkels als YAYA en Juttu, of alles rondom de Kloosterstraat. En ik moet de volgende keer ook ein-de-lijk eens een bezoekje brengen aan het Modemuseum (MoMu).

Espoo Antwerpen

Bruisend Rotterdam

Bruisende stad, vol leuke winkels – groot of klein – en hippe restaurantjes. Ook leuke musea, zoals de Kunsthal. Daarna ga je lekker wat drinken in de Witte de Withstraat of de Markthal. Ook kun je de watertaxi pakken naar Hotel New York.

Winkelen in Amsterdam

Need i say more? Hoewel de enorme massa aan toeristen flink op je zenuwen kan werken – denk: dronken Britten of vrijgezellen op een bierfiets – blijft het toch een geweldig mooie stad. Een tip: loop via de Singel richting de Negen Straatjes of bezoek & Other Stories op de Heiligeweg.

COS Amsterdam

Gezellig Maastricht

Van deze mooie stad in het zuiden krijg altijd een vakantiegevoel! Het is Nederland, maar toch ook weer niet. Mooie winkels en pleinen, ook leuk voor een weekendje weg! Je kunt er ook leuk overnachten in de buurt.

Arnhem

Een voor mij redelijk onbekende stad, totdat ik hier een tijdje geleden een keer naartoe ging. Ik was meteen verliefd op al die mooie winkels, zoals Loft en Meijer+Floor.

Meijer+Floor
Bij Meijer+Floor moet je zijn voor design van o.a. Hay en Muuto.

Gezellig Nijmegen

Vanaf het station loop je zo het centrum in. Het stadshart van Nijmegen zit vol met leuke winkels, en als je die even zat bent loop je zo naar de rivierkade voor een hapje of een drankje.

Van Nature duurzaam warenhuis nijmegen

Wat ik zelf erg leuk vind, is dat Nijmegen naast alle bekende ketens ook heel veel kleinere winkels heeft. Zo kun je duurzaam winkelen bij Van Nature, een duurzaam warenhuis.

Mooi Middelburg

Het Zeeuwse Middelburg is een stad waar je zeker een weekend kunt doorbrengen. Je vindt hier mooie authentieke straten, gezellige restaurant en meerdere mooie winkels, zoals BMK Interieurs.

→ Lees ook: Middelburg: 10 tips voor een weekend weg.

Foto’s: By Françoise Blog.

Lees ook: