eettips Curaçao de gouverneur

Curaçao heeft heel wat culinaire hotspots die je tijdens een vakantie op dit Caribische eiland zeker niet mag overslaan. Of het nu gaat om een heerlijke ceviche, vis van de bbq of een Creoolse stoba, de keus is enorm. Daarom enkele eettips.

Heerlijk eten is op Curaçao helemaal geen probleem. Door de geografische locatie en het slavernijverleden kent het eiland een mengelmoes aan eetinvloeden.

Ceviche 91 gastrobar

Een grote favoriet is Ceviche 91 gastrobar in het Riffort. Vanuit hier heb je fantastisch uitzicht op zee, het parlementsgebouw en Fort Amsterdam.

Ceviche 91 gastrobar

Ceviche 91 serveert authentieke Peruaanse, Mexicaanse en Ecuadoraanse ceviches. Een bestseller is een combi van 3 verschillende ceviches en ook hun bijzondere toetjes zijn zeker de moeite waard.

dessert ceviche 91 eettips Curaçao

Bario Urban Street Food

Kun je niet kiezen en wil je een gezellige avond? Ga dan zeker naar Bario Urban Street Food aan de rand van Otrabanda. Je kunt hier kiezen uit gerechten van verschillende keukens en ze serveren er ook fantastische cocktails. In de weekenden speelt er vaak ook een band. Het is een geliefde plek, dus kom op tijd als je een plekje wilt.

De Visserij piscadera

Van een hele andere orde is De Visserij. Hier ga je naartoe voor gefrituurde tonijn, red snapper, garnalen, funchi (gefrituurd maismeel) en frietjes. Reserveren kan niet, je wijst in de vitrine aan wat je wilt eten en zitten doe je aan het water op plastic stoeltjes.

de visserij pescadera eettips Curaçao

Maira’s Kitchen

Een van mijn favoriete adresjes op Curaçao is Maira’s Kitchen. Dit mooie oude opgeknapte pand in de Hoogstraat is een waar paradijs.

binnenzijde Maira's kitchen

Je kunt er heerlijk zitten en zowel het ontbijt als de lunch en het diner zijn hier echte aanraders. Of het nu om verse pancakes, een gegrilde tuna steak of geroosterde bloemkool gaat: alles is even smakelijk.

Plasa Bieu

Een van de bekendste plekken in Willemstad voor lokaal eten is misschien wel Plasa Bieu. Elke dag kun je hier tussen de middag uitgebreid lunchen bij een van de eettentjes in deze foodhall. Hier kun je terecht voor een stoba van bijvoorbeeld geit of kip. Of okrasoep, gestoofde komkommer en bruine rijst met bonen (aros moro).

Plasa Bieu eettips Curaçao

Gouverneur De Rouville

Aan de overkant van het water, bij de Koningin Emmabrug en uitzicht op de gekleurde huisjes van de Handelskade, vindt je restaurant en café Gouverneur de Rouville.

poké bowl de gouverneur

Vanwege het uitzicht is dit een favoriete plek van menig toerist, maar lekker eten kan er ook. Zo is de vitello tonnato een aanrader, en kun je er tijdens de lunch een overheerlijke poké bowl eten.

BijBlaauw

BijBlauw mag niet ontbreken in het lijstje met restaurants op Curaçao. Je kunt hier heerlijk aan het water genieten van de gastronomische gerechten van Ron Blaauw. Er is het chef’s table-concept, daarnaast is er ook een dinerkaart met los te bestellen gerechten.

BijBlauw

Landhuis Dokterstuin, Restaurant Komedor Krioyo

Een van de oude landhuizen op het eiland beschikt ook over een restaurant waar je de authentieke krioyo-gerechten van Curaçao kunt eten. De stoof met kip is zeker een aanrader en wordt vergezeld van rijst met bonen (aros moro), gefrituurd maismeel (funchi) of gebakken banaan (Banana hasá).

Dit zijn de mooiste stranden op Curaçao.

Foto’s: By Françoise Blog.  

Lees ook: