Amsterdam is een fantastische stad. Maar soms is het leuk om eens heel wat anders te doen. Ook in Amsterdam. En gelukkig kan dat heel gemakkelijk. Dus vergeet de negen straatjes, de Pijp en de bekende musea. En duik in het andere Mokum.

Amsterdam is altijd leuk om te bezoeken, of het nu in de winter, zomer, herfst of lente is. Maar soms wil je eens wat anders dan de geijkte bestemmingen. Ik geef je een aantal tips.

Green Light district

The Red Light District kennen we, maar ooit gehoord van het Green Light District? Dit is een initiatief om de Wallen en het centrum van Amsterdam groener en duurzamer te maken. Via de link kun je een gratis wandeling downloaden waarbij je duurzame winkels bezoekt en meer leert over de groene initiatieven in de stad.

Amsterdamse grachten

Ervaar de stad vanaf het water

De beste manier om Amsterdam te ervaren, is natuurlijk vanaf het water. En wat is er nu leuker dan een boottocht met vrienden! Heb je wat te vieren? Dan kan dit door zelf een boot te huren en te besturen. Of met een privé-boottocht.

En tijdens het Amsterdam Light Festival kun je als individuele bezoeker bijvoorbeeld bij Starboard boats voor 35 euro meevaren met een sloep met open bar en borrelplank. Superleuk en echt een keer wat anders.

Amsterdam Light Festival

Bezoek de tuinen van het Rijksmuseum

Wat veel mensen niet weten, is dat het Rijksmuseum hele mooie tuinen heeft die je gratis kunt bezoeken. Je vindt ze als je richting het Museumplein loopt. Je kunt de tuinen dagelijks bezoeken van 9.00 – 18.00 uur.

Tuin Rijksmuseun

Terug in de tijd bij het Begijnhof

Verborgen achter een deur ligt het 14e-eeuwse Amsterdamse Begijnhof. Deze binnenplaats werd vroeger bewoond door vrouwen die een gelofte tot kuisheid hadden afgelegd, tegenwoordig vormt het hofje een oase van rust in de drukte van het centrum.

Begijnhof Amsterdam

Street art in Amsterdam Noord

In Noord vind je STRAAT: het museum voor street art en graffiti. STRAAT is gehuisvest in een vroegere scheepsloods van 8.000 m² op de NDSM-werf. Dit is zowel een nationaal monument als de grootste street art- en graffiti-speeltuin van Amsterdam. Je kunt hier zelf ronddwalen, of een tour boeken.

Foto’s: By Françoise Blog.

Dit artikel bevat gekregen producten. Dit heeft echter niet mijn mening beïnvloed. 

Lees ook: