Anne&Max Delft naast het treinstation

Anne&Max Delft is de perfecte plek voor een extra lange lunch, vergadering of de start van een dagje uit. Vlakbij station Delft kun je sinds 23 mei je dag beginnen met een overheerlijk ontbijt, of bijpraten onder het genot van een lunch, high tea of borrel. 

Anne&Max is in 15 jaar uitgegroeid tot een concept met vestigingen in heel Nederland. 23 mei opende de allernieuwste, 25ste vestiging in Delft. Ik werd uitgenodigd om deze Anne&Max te bezoeken voor een high tea.

Anne&Max Delft

Je vindt bij Anne&Max veel biologische en fairtrade producten, of producten met een bijzonder verhaal. Ook werkt de keten sinds de start direct en indirect met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

MVO staat ook hoog in het vaandel, wat voor mij een echte plus is.

Verrassende high tea

De high tea van Anne&Max bevat zowel zoete als hartige gerechten. We startten met een goedgevulde harira, die net zo goed smaakte als de varianten die ik in Marokko at.

Anne&Max harira gerookte zalm high tea

Na de harira was het de beurt aan de doperwtenspread, muhammara, gerookte zalm en vleeswaren. Uiteraard geserveerd met diverse soorten brood. Zelf vond ik de gerookte zalm echt fantastisch: niet te vet en goed van smaak.

Sweet all the way

En na hartig volgt natuurlijk zoet. We startten met de huisgemaakte scones met clotted cream en lemon curd. Lekker vers en precies goed qua hoeveelheid.

scones Anne&Max Delft

En ook daarna hield het niet op. We hadden de keus uit bananenbrood, worteltaart en bosvruchtentaart. Hoewel ik vaak een lichte voorkeur heb voor alles met bosvruchten, was deze keer de worteltaart favoriet.

taart en scones bij Anne&Max Delft

Gevarieerd en verrassend

Tot slot waren er nog vijgen in chocola en koekjes. Daar hebben we uiteindelijk het minst van gegeten, omdat de rest al zo lekker was.

Overzicht high tea

Al met al vonden we de aangeboden high tea verrassend en zeer gevarieerd, met een goede mix tussen hartig en zoet. Geen slappe sandwiches, maar lekker stevig desembrood met een verwarmend soepje.

Gezellige huiskamer

De locaties van Anne&Max staan bekend om hun toegankelijkheid. Zo ook de vestiging in Delft. Of je nu wilt bijpraten, studeren, werken of ontspannen; het kan er allemaal.

Zitje bij Anne&Max Delft

De zitplekken zijn hierdoor zeer verschillend. Zo heeft de vestiging in Delft een tuinkamer, gezamenlijke eettafel en een restaurantgedeelte.

Borrelen of een lunch voor 2

Voor een high tea betaal je 22,50 euro per persoon. Ook leuk: een borrel voor 2 met uitgebreide borrelplank, of een lunch voor 2 met huisgemaakte smeersels, brood, salade, een sapje en roerei.

Anne&Max Delft zithoek

Ik weet in elk geval nu al dat ik nog een keer terug ga voor de lunchplank.

→ Lees ook: Anne&Max in Mall of The Netherlands.

Foto’s: By Françoise Blog.   

Lees ook: