Bloement detail
Wonen

Bloement: een nieuw duurzaam bloemenconcept

Bloemen houden van mij, en ik hou van bloemen! Er staat dan ook wel bijna elke week een bos verse rozen, tulpen of ander groen bij mij thuis. Het enige nadeel is dat ik soms geen tijd heb om ze te halen. Bloement is dan een uitkomst.

Bloement, een initiatief van de Bloemenmeisjes, is een nieuw Nederlands concept voor het ontvangen of versturen van een mooie bos bloemen.

Anders dan bij andere aanbieders is nu het beste van 2 werelden gecombineerd: je kunt ze niet alleen zelf ontvangen, maar ook bij iemand anders laten bezorgen. En dan heb ik het niet over een oubollig boeketje.

Rozen of een veldboeket

Bij Bloement kun je uit verschillende soorten bloemen kiezen; een bos witte, rode, roze of Avalanche-rozen. Of een romantisch veldboeket. Welke bloemen daar in zitten is seizoenafhankelijk.

Daarnaast zijn er verschillende abonnementsvormen. Je kunt elke week bloemen laten bezorgen, 1 keer in de 2 weken of 1 keer in de maand. Het is maar net hoeveel geld je uit wil geven.Bloement overzicht

Cadeau geven

De bloemen zijn, zoals ik eerder al schreef, ook cadeau te geven. Voor 26,95 euro (exclusief verzendkosten) kun je de volgend dag al een mooi boeket laten bezorgen. Er zijn 3 maten mogelijk: medium, large of extra large. Leuk voor een nieuwe liefde, een vriendin of bijvoorbeeld je moeder.

De bloemen worden bezorgd per post en je krijgt een track&trace-code zodra het pakket onderweg is. Hierdoor weet je dus precies wanneer de bloemen zijn bezorgd!

Goed verpakt

De bloemen komen goed verpakt aan. Zo is de kartonnen doos precies op maat, zodat de verpakking niet onnodig veel ruimte inneemt. Ook zijn de bloemen met een tie-wrap in de doos vastgemaakt. Hierdoor kunnen ze tijdens het transport niet heen en weer schuiven.Handleiding BloementEn dat is nog niet alles. Zo hebben de bloemen een extra beschermingslaag, plus een watervoorziening die ze tot 3 dagen goed houdt in de doos. Super! Daarnaast bevat elke verpakking een handleiding en een link naar een instructievideo op Youtube. Ook na ontvangst kan het dus haast niet mis gaan.

Uit Nederland

Ik ontving van Bloement 10 witte rozen met mooie lange stelen. Inmiddels staan ze al 7 dagen en ben ik er erg tevreden mee! Het was de afgelopen dagen niet bepaald koel in mijn woonkamer, maar ze houden zich prima.

Dit komt waarschijnlijk doordat alle bloemen van Bloement in Nederland worden gekweekt. Er is dus bijna geen transport nodig. Veel goedkopere rozen komen uit bijvoorbeeld Kenia, waardoor ze al een hele vliegtuigreis achter de rug hebben voordat ze bij jou of mij in de vaas belanden.Bloement rozen

Om die reden ben ik inmiddels fan. Fan omdat ze lang staan en niet heel veel kilometers hebben hoeven afleggen. Duurzamer kan haast niet, toch?

Dit artikel is via een samenwerking tot stand gekomen. Ik ga echter alleen samenwerkingen aan waar ik volledig achter sta. 

Foto’s: By Francoise Blog.