blogs schrijven
Bloggen,  Lifestyle

Blogs schrijven: zo doe je dat

Iedere blogger heeft denk ik zo zijn eigen methode voor het maken van artikelen, vandaag deel ik hoe je blogs kunt schrijven en hoe ik foto’s uitzoek. Lees je mee?

Mijn blog heeft 4 categorieën: lifestyle, wonen, reizen en personal. Ik probeer om elke categorie minimaal een keer per maand aan bod te laten komen. In sommige gevallen gebeurt dat zelfs vaker, zeker bij de categorie lifestyle. Daar vallen immers aardig wat verschillende onderwerpen onder!

Wat voor onderwerp?

Ik kijk altijd eerst wat ik de laatste paar keer voor onderwerp heb behandeld, zodat nieuwe blogs hier goed op aansluiten. Rond kerst had ik bijvoorbeeld een aantal blogs die daar iets mee te maken hadden. Ook wil ik voorkomen dat lezers het gevoel krijgen telkens hetzelfde te lezen.

Vormen

Een blog kun je op allerlei manieren schrijven. Als verslag, een DIY, een tutorial. een how to, of als puntenlijst met tips. Het is leuk om daar mee te spelen.

Plannen

Als ik eenmaal weer wat leuke ideeën in mijn hoofd heb plan ik ze alvast in. Ik probeer dit toch zeker wel voor een paar weken vooruit te doen; om de 4 dagen een nieuw bericht. Zo kan ik goed in de gaten houden hoe de verdeling tussen de onderwerpen en de categorieën is. Superhandig!

Blogs schrijven

Hierna komt het schrijfproces. Doordat ik vooraf al een titel verzin dwing ik mijzelf iets later op een bepaalde manier op te schrijven. Ik moet hier wel altijd even voor gaan zitten – zoals nu bijvoorbeeld – maar dan kan ik altijd wel lekker door gaan! Ik schrijf op zo’n avond makkelijk 1 tot 3 berichten per keer! Dat moet ook wel, want ik heb een druk leven.

Foto’s!

En dan zijn er nog de foto’s. Met dank aan verschillende andere bloggers heb ik inmiddels aardig wat sites gevonden voor gratis beeld. Bijvoorbeeld Pexels. Of ik maak zelf foto’s.

En dan?

En dan laat ik de blogs weer even liggen. Soms een paar dagen, daarna kijk ik er weer met een frisse blik naar. Er zijn altijd teksten die ik nog wil verbeteren of foto’s die ik anders wil. Dan is wat rust het beste.

Delen!

En dan is het zo ver: een blog wordt gepubliceerd! Altijd weer superspannend, ik hoop toch altijd weer dat mijn volgers – jullie dus – het artikel leuk vinden!

Hoe maak jij je blogs?

Foto’s: Pexels.