Nikkei cuisine Hilton The Hague

Heb je weleens gehoord van Nikkei cuisine? Dit is een mix van de Japanse en Peruaanse keuken. Het Hilton Hotel in Den Haag trok chef de cuisine Luis Rojas aan om deze bijzondere keuken ook naar de hofstad te brengen. Reis mee en ontdek de Nikkei cuisine op z’n best in restaurant BlueBlood.

Restaurant BlueBlood is gevestigd in het Hilton Hotel in Den Haag. Dit restaurant serveert de authentieke Nikkei cuisine. Maar wat is de Nikkei cuisine eigenlijk? En hoe kan het dat de Peruaanse en Japanse cultuur, die op het eerste oog niets gemeen hebben, met elkaar in aanraking zijn gekomen.

Het startte allemaal in 1889, toen zo’n 7.000 Japanse mijnwerkers naar Peru immigreerden op zoek naar werk. Omdat ze in Peru hun eigen keuken misten, experimenteerden ze met wat er in Peru aan ingrediënten was te krijgen. Zoals pepers, vis en aardappels.

En zo kwam het dat ze hun Japanse gerechten spontaan een Peruaanse touch gaven. Daar vloeiden heel wat bijzondere combinaties uit voort, en op zijn beurt leverde het ook bij de Peruanen zelf inspiratie voor nieuwe voedingscombinaties.

Peruaanse keuken en vis

Dat vis en schelpdieren inmiddels zo’n cruciaal onderdeel vormen in de Peruaanse keuken, is bijvoorbeeld grotendeels te danken aan de Japanners. Ook bij BlueBlood in Den Haag weten ze wel raad met vis. Zo serveert het restaurant diverse soorten ceviches, oesters en tiraditos.

Ben je nog niet zo goed thuis in al deze gerechten, en wil je verschillende smaken proberen? Dan is het tasting menu zeker een aanrader. Het menu is er trouwens ook in een vegan variant, mocht je geen vlees of vis eten.

Start met oesters en diverse soorten sushi

Na een eerste ronde oesters kregen we verschillende soorten sushi om te proberen. Hier kan ik nog weleens kritisch op zijn. Sushi heeft nog weleens de verkeerde temperatuur, slecht gekookte rijst of smakeloze vis.

Nikkei cuisine restaurant BlueBlood Hilton Den Haag sushi

Bij BlueBlood in Den Haag was dit allemaal top voor elkaar. En daarnaast was de presentatie om door een ringetje te halen. Rook, verse bloemblaadjes… het was er allemaal.

Short rib bao, kip en garnalen

Als tweede gang kregen we short rib bao die zo mals was dat hij in je mond direct uit elkaar viel. De kip Anticuchos vond ik zelf iets minder lekker, maar dat komt vooral doordat ik geen grote fan ben van kippendij.

Hierna volgden nog een aantal andere gerechten, zoals langzaam gekookte kalfswang Nikkei style, garnalen Udon en een heerlijk gerecht met paddestoelen. Allemaal even smakelijk.

Dessert in stijl bij restaurant BlueBlood

Ook bij de desserts uit de Nikkei keuken is de Japanse invloed te merken. Bij BlueBlood serveren ze bijvoorbeeld mochi, als je kiest voor het grand dessert. Hierbij krijg je een zeer smakelijke crème brûlée, zandkoekjes met Dulce de lece en yuzu-sorbet.

Grand dessert restaurant BlueBloodAl met al was het meer dan genoeg eten. En na het diner loop je zo door naar de hotelbar van het Hilton. Ook hier is het thema van de Nikkei cuisine doorgevoerd. Zo kun je cocktails bestellen met namen als Nikkei sour, Yuzu Colada en Chilcano. Zo sluit je helemaal in stijl de avond af.

Foto’s: By Francoise Blog.

Dit artikel bevat gekregen producten. Dit heeft echter niet mijn mening beïnvloed.

Lees ook: