De 5 mooiste stranden op Bonaire

Pink Beach Nederlandse Antillen

Bonaire is een geweldige bestemming voor iedereen die van duiken, zonnen, snorkelen of surfen houdt. Het eiland is het hele jaar door heerlijk warm en heeft ook een aantal hele mooie stranden. Welke zijn de moeite waard en moet je zeker eens bezoeken? 

Bonaire behoort naast Aruba en Curaçao tot de ABC-eilanden en ligt boven Venezuela. In tegenstelling tot de bovenwindse eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius heeft Bonaire geen last van orkanen. Het eiland is echt een perfecte bestemming voor watersporters en duikers, maar het heeft ook fantastische stranden!

No Name Beach op Klein Bonaire

Ooit was het de bedoeling dat op Klein Bonaire een luxe resort werd gebouwd. Gelukkig wisten de Bonairianen dat te voorkomen. Vandaag de dag is het een ongerept stukje natuur waar je geweldig kunt snorkelen en zwemmen.

Je kunt No Name Beach alleen per boot bereiken. Een bootje kun je huren, of je boekt een plek voor 1 van de 2 watertaxi’s (Epic watertaxi of Caribe Sports Bonaire). De watertaxi kost ongeveer 25 dollar voor een retourtje en vaart meerdere keren per dag heen en weer. Zorg dat je voldoende drinken meeneemt en je goed tegen de zon beschermt: op het eiland is verder niets.

Klein Bonaire

 

Bachelor’s Beach

Dit is echt een fantastische plek om heerlijk te snorkelen, te zwemmen of te duiken. Liggen is lastig doordat het strand erg smal is. Desalniettemin is het een plek die je zeker niet mag overslaan als je op Bonaire bent! Al was het maar vanwege de fantastische foto’s die je er kunt maken.

Bachelor's Beach

Boca Slagbaai

Ongeveer een derde van Bonaire maakt deel uit van Washington Slagbaai Nationaal Park. Ooit was het een belangrijke plantage, nu is het het eigendom van miljoenen leguanen, flamingo’s en cactussen. Een van de mooiste stranden van Bonaire vind je hier: Boca Slagbaai.

Bonaire Boca Slagbaai

Pink Beach

Pink Beach dankt zijn naam aan de de vergruisde en verpulverde roze mini-schelpjes van miljoenen foraminifera. Een grote storm sloeg in 1999 echter een groot deel van het strand weg waardoor het nu niet meer roze is. Het is echter nog steeds een geweldige plek om een middag door te brengen.

Pink Beach Bonaire

 

1000 steps

Het gebied rondom 1000 steps kan niet echt als ‘strand-strand’  worden gezien, door het gebrek aan – je raadt het al – zand. Toch is ook dit strand zeker een mooie plek voor een gezellige middag. Het is daarnaast ook een fantastische snorkel- en duikplek waar de kans bestaat dat je al snorkelend een zeeschildpad tegenkomt.

1000 steps van bovenaf

Stinapa Nature Tag

Ga je duiken of wil je Klein Bonaire of Washington Slagbaai Nationaal Park bezoeken? Koop dan een Stinapa Nature Tag en bescherm de bijzondere natuur op het eiland. De nature tag is verplicht als je het Marine Park en Washington Slagbaai Nationaal Park wil bezoeken en is 1 jaar geldig.

Foto’s: By Françoise Blog.  

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *