Ben je op zoek naar een leuk hotel voor je citytrip naar Amsterdam? Dan heb ik dé tip voor jou. Op slechts 10 minuten afstand van het centrum vind je BUNK Hotel in Amsterdam Noord. Het is de perfecte combi tussen een hostel en hotel met ook nog eens een geweldige keuken. 

Amsterdam Noord is booming. Met hotspots als De Ceuvel, de NSDM-werf, het street art museum en het Eye filminstituut is het een plek waar veel gebeurt en veel is te zien. En dat terwijl het er (gelukkig) nog steeds minder druk is dan in het centrum.

Dus zoek je een leuke bestemming voor een citytrip? Dan is het BUNK Hotel in Amsterdam Noord dé plek voor jou.

BUNK Hotel in Amsterdam Noord

Nederland kent op dit moment 2 BUNK hotels: 1 in Utrecht en 1 in Amsterdam Noord. Het hotel in Noord werd ondergebracht in de voormalige Sint-Ritakerk, een kerk met een behoorlijk stukje geschiedenis. De kerk werd gebouwd in 1921, bij een bombardement op Amsterdam Noord in de Tweede Wereldoorlog raakte het vervolgens ernstig beschadigd.

Restaurant BUNK Hotel in Amsterdam Noord

Na de oorlog werd de kerk hersteld. In 1973 werd de westelijke helft van de kerk verbouwd tot openbare bibliotheek, totdat het uiteindelijk werd omgebouwd tot het hotel dat het nu is. Hierbij is de binnenzijde van de kerk zoveel mogelijk intact gelaten, wat het zeker een bijzondere uitstraling geeft.

Bijzondere mix aan kunst en bezoekers

Het hotel kent verschillende soorten kamers en wil, zoals het zelf zegt ‘de kloof tussen hotels en hostels overbruggen door betaalbare luxe kamers te combineren met privé-stapelbedden’. Je kunt hier dus terecht voor zowel een eigen ‘cabine’ met fris beddengoed en een afsluitbaar gordijn, maar ook voor een luxere hotelkamer.

Persoonlijk denk ik dat dit een enorm leuke mix aan bezoekers oplevert. Wat het BUNK Hotel in Amsterdam Noord tevens heel bijzonder maakt, is de kunst die je overal tegenkomst.

Kunstenaars worden ook uitgenodigd om in het hotel te verblijven, en een bijdrage te leveren aan het hotel. Hoe ze dit doen? Als kunstenaar kun je een verzoek indienen. Word je door BUNK Hotels geselecteerd, dan mag je gratis in het hotel verblijven terwijl je aan je project werkt. Ik vind dit echt een superleuk idee.

Overnachten in een BUNK+ kamer

Zelf overnachtten we in een BUNK+ kamer, dat is een eigen afgesloten kamer met een eigen badkamer. Doordat de cabines allemaal als eigen units in het hotel zijn geplaatst, heb je nooit last van je buren.

Hotelkamer BUNK Hotel in Amsterdam Noord

De compacte kamers beschikken over een heerlijk bed en dito douche. Het beertje op het hotelbed met een welkomstboodschap maakte onze dag meer dan goed. Wat ik ook een heel goed initiatief vind, zijn de kledingzakken op de kamer. Heb je nette, schone kleding over die je wilt doneren? Dan kan dat door deze achter te laten in deze zak. Wat mij betreft zouden meer hotels en hostels dat mogen doen.

Heerlijk eten, borrelen en ontbijten

Nadat we waren ingecheckt zijn we beneden een hapje gaan eten. Normaal ben ik hier niet zo’n fan van, maar in dit geval maakten we graag een uitzondering. Het eten was heerlijk, de bediening goed en de cocktails smaakten ook prima. Daarnaast heeft het hotel ook een erg interessante drankkaart voor whiskey-liefhebbers, ontdekten we.

Ontbijt BUNK Hotel In Amsterdam Noord

Ook het ontbijt de volgende ochtend was erg goed. Je kunt á la carte bestellen, er is dus geen buffet. En wat ik zelf erg goed vond, is dat je zowel kleine gerechten kunt bestellen als grote gerechten. Zoals een enkele croissant, eggs Benedict, American pancakes of een heel ontbijt. Wij bestelden de laatste en werden zeker niet teleurgesteld. Zo kregen we verschillende soorten brood, croissants, een gepocheerd ei, gerookte zalm, vers fruit en vleeswaren.

Het hotel heeft ’s zomers ook een lekker terras waar ook buurtbewoners graag een drankje komen doen. Er wordt ook regelmatig iets georganiseerd, zoals een live optreden of dj-night. En wil je Amsterdam Noord verkennen? Dan verhuurt het hotel fietsen.

Voor het centrum van Amsterdam pak je simpelweg de metro die op loopafstand van het hotel ligt. Deze brengt je binnen 10 minuten naar het centrum of De Pijp. Wij zijn fan en komen zeker nog een keer terug.

Foto’s: By Francoise Blog.

Dit artikel bevat gekregen producten. Dit heeft echter niet mijn mening beïnvloed.

Lees ook: