By Ami Den Haag

Urban bistro By Ami Den Haag is een leuke plek in het Haagse centrum  waar je lekker kunt genieten van een uitgebreide lunch, high cocktail of een driegangendiner. Het kleurrijke interieur is hierbij al een ervaring op zich. 

Het Urban bistro-concept By Ami opende begin oktober 2023 een tweede vestiging in de binnenstad van Den Haag. Het aanbod bij dit nieuwe restaurant is gevarieerd. Zo kun je er bijvoorbeeld reserveren voor een high cocktail of een high gin, naast de meer standaard opties als een high tea, lunch of diner.

By Ami Den Haag: kleurrijk en dromerig

Meteen bij binnenkomst valt het bijzondere interieur van By Ami Den Haag op: bloemen, kleurrijke wandtekeningen, lichtbogen en vogels. Je bevindt je als gast meteen in een andere wereld.

Ik denk niet dat er een ander restaurant in Den Haag is wat qua aankleding in de buurt komt. Alleen al om die reden zou ik er zeker een keer naartoe gaan.

High tea, cocktails of gin

Bij By Ami in Den Haag kun je overdag en ’s avonds terecht. Naast een high tea kun je ook kiezen uit een high gin of een high cocktail. In beide gevallen krijg je per persoon 3 drankjes, waarvan 1 een gin & tonic is of de huiscocktail.

Bij de drankjes worden verschillende (vega) hapjes geserveerd, zoals carpaccio-rolletjes met truffelmayonaise, nacho’s, geroosterde amandelen en nog veel meer. Een high gin of high cocktail kost rond de 50 euro per persoon, voor een high tea betaal je iets minder: ongeveer 30 euro per persoon.

Fusion keuken

Ik ging ’s avonds bij By Ami eten. Voor het diner kun je samen gerechten delen, losse gerechten bestellen of voor een driegangenmenu gaan. Ik koos ervoor 3 losse gerechten te bestellen, omdat ik heel graag hun Pekingeend wilde proberen.

Als voorafje had ik de gyoza kip in groene currysaus. Ik besloot hier een kleurrijke mocktail (de Sunset) bij te drinken, die zeker niet teleurstelde. Ook de gyoza was goed op smaak en de toevoeging van de currysaus maakte het gerecht echt af.

Limoncello en meer

De Pekingeend, gegaard in hoisin saus en geserveerd met pannenkoekjes, wortel en komkommer, was ook lekker. Wel vond ik het gerecht een beetje aan de prijzige kant (21,50 euro).

Het toetje wat ik hierna nog bestelde (de signature rolo cheesecake) had eigenlijk niet gehoeven. De cheesecake was aan de forse kant en ik heb uiteindelijk de helft laten staan. De volgende keer zou ik er eerder voor een verfrissende limoncello kiezen om mee af te sluiten.

Geslaagde avond

Al met al was ons bezoek aan By Ami Den Haag zeker geslaagd. Alle gerechten smaakten prima, de menukaart biedt veel verschillende opties en ook het personeel was aardig en snel.

Voor een driegangenmenu 42,50 euro. Wil je zowel een voorgerecht als hoofdgerecht maar geen derde gang? Dan is los bestellen goedkoper. In alle andere gevallen kun je beter een menu bestellen.

By Ami vind je op Prinsestraat 5a in Den Haag.

Foto’s: By Françoise Blog. 

Lees ook: