Scala Amsterdam bar

Scala Amsterdam is dé perfecte plek voor een leuke, culinaire theateravond. Terwijl je geniet van een hapje en een drankje, kun je tegelijkertijd een intieme theatervoorstelling bijwonen met upcoming theatermakers.

Hou je van een gezellige avond uit? Dan is Scala Amsterdam zeker een aanrader. In deze foodbar met theater geniet je van kleinschalige cabaret- en theatervoorstellingen in combinatie met een hapje en een drankje.

En dat op een hele persoonlijke manier. Want bij binnenkomst wacht je een vaste tafel voor de rest van de avond en word je persoonlijk opgeroepen als je voorstelling begint.

Cabaret over de vrije wil

Bij Scala duurt elke voorstelling ongeveer 20 minuten en er zijn elke avond verschillende shows waar je uit kunt kiezen. De eerste voorstelling die ik bezocht was die van cabaretier David van Rosmalen.

In ‘Als ik jou was’ vraagt hij zich af of de mens wel een vrije wil heeft. Aangezien je zelf geen invloed hebt op de factoren die bepalen wie je bent. Ik vond de voorstelling verrassend en zeker de moeite waard.

Culinair genieten bij Scala Amsterdam

Na de eerste voorstelling was het tijd voor wat hapjes. Bij Scala Amsterdam kun je niet alleen van de kaart bestellen, maar ook zelf hapjes ‘uit de muur trekken’. Ze hebben er namelijk een echte originele snackbar-automatiek. Maar dan met luxe hapjes, zoals lasagne verde, gehaktballetjes met Orzo, falafel met gebakken aubergine en aranchi tartufo.

Ik koos voor de risottoballetjes met citroenmayo (aranchi tartufo), die erg goed smaakten. Ook een winnaar was de groene lasagne, gemaakt van courgette met ricotta-pesto en crème van groene erwt. Ik zou er zo nog een portie van bestellen.

Ontroering bij Tanja ter Brake

Sneller dan mij lief was, was het alweer tijd voor de volgende voorstelling van cabaretier Tanja ter Brake, ‘Stand-up spirituality’.

In 20 minuten speelde ze de sterren van hemel, met een kijkje in haar persoonlijke leven en de switch die ze maakte. Met als grande finale ontroerend nummer over de onbevangen manier waarop kinderen – en in dit geval haar dochtertje – naar de wereld kijken.

Tanja ter Brake optreden

Zoete afsluiting

Na de tweede voorstelling was het tijd voor nog een heerlijke mocktail en een zoete afsluiting. Dat werd een hemels taartje met de smaak passievrucht merengue. Al met al was het een superleuke avond. Ik ben fan!

Ondersteuning upcoming theatermakers

Scala Amsterdam stimuleert jaarlijks zo’n 60 theatermakers in hun cultureel ondernemerschap. Dus terwijl jij van een leuke avond geniet, stimuleer je de cultuursector en help je theatermakers verder op weg.

Win-win toch? Dus neem zeker een kijkje in de theateragenda voor de komende maanden, want ook dan biedt Scala een mooi en gevarieerd programma-aanbod aan.

Foto’s: By Françoise blog en Charlotte Versteeg (Tanja ter Brake).

Dit artikel bevat gekregen producten. Dit heeft echter niet mijn mening beïnvloed.

Lees ook: