De Ceuvel Amsterdam-Noord

Bezoek je Amsterdam en wil je de stad eens op een andere manier zien? Breng dan een bezoek aan circulaire broedplaats De Ceuvel. Op deze voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord vind je onder andere ateliers, een drijvend hotel en een gezellig café.

De Ceuvel is een voormalige scheepswerf aan het Van Hasseltkanaal in Amsterdam-Noord. In 2012 diende een groep architecten het winnende plan in voor een prijsvraag van de gemeente Amsterdam. Ze kregen het terrein voor 10 jaar te leen.

De architecten gingen hierna de uitdaging aan om van het zwaar vervuilde terrein een duurzame en creatieve ontmoetingsplek te maken.

Duurzame werkplekken en bodemreinigende planten

Dit deden ze bijvoorbeeld door op de voormalige werf oude woonboten zijn met fundering en al op het zwaar vervuilde terrein te plaatsen en ze te verbouwen tot duurzame werkplekken. Via een steiger kun je (ook als bezoeker) langs alle woonboten lopen.

Duurzame werkplekken op De Ceuvel

Rondom de boten werden bodemreinigende planten geplant met het idee de vervuilde grond te zuiveren. Vind je het leuk om hier meer over te leren? Bij De Ceuvel kun je ook rondleidingen boeken waarbij je meer leert over het project.

De Ceuvel: drijvend eten en drinken

Op het terrein vind je ook een cultureel centrum, een drijvend hotel en een café. Hier kun j in de winter binnen aanschuiven en in de zomer is er een drijvend terras. Ook fijn: al het eten in het café is plantaardig.

Binnenzijde café De Ceuvel

Qua gerechten kun je denken aan een bietensalade met kappertjes, mierikswortel en roggebrood, gerookte zuurkool, daslook Cannelloni, zeewier baklava en bitterballen van oesterzwammen. Al met al is het een totaalbeleving die je zeker niet mag missen!

→ Tip: het BUNK Hotel in Amsterdam-Noord is een prima uitvalsbasis voor een weekendje Amsterdam.
→ Lees ook: Amsterdam, maar dan net even anders.

Lees ook: