leukste adresjes Antwerpen

Antwerpen is zo’n stad waar je mij met gemak 3 dagen naartoe kunt sturen. Eigenlijk vind ik er alles wel leuk: de straten, de restaurants, de winkels… Ik deel een paar van de leukste adresjes met je.

Antwerpen is vanuit Nederland goed aan te reizen; of je nu de auto pakt of met de trein afreist. Ik kom er graag en ontdek tijdens elk bezoek wel weer nieuwe leuke plekken.

De Plantentuin in Antwerpen

Hier werden in de negentiende eeuw planten gekweekt voor de toenmalige School voor Geneeskunde, Chemie en Plantkunde. Op dit moment is het een botanische tuin met broeikas voor exotische planten en cactussen. Als je de stad even zat bent, of mooie foto’s wilt maken, is dit een ideaal rustpunt middenin Antwerpen.Plantentuin Antwerpen>> Leopoldstraat 24.

The Recollection

Dit is een van mijn favoriete winkels aan de bekende Kloosterstraat. Hier koop je de lekkerste geuren, mooiste kaarsen, planten, serviezen en andere zaken waarvan je soms niet eens wist dat je ze wilde hebben. Je bent gewaarschuwd!The Recollection>> Kloosterstraat 54.

Espoo

Deze winkel kwam ik tijdens mijn laatste bezoek aan Antwerpen tegen en ik was meteen verkocht. Hier ga je naartoe voor het mooiste Scandinavische design, van merken als Muuto, HAY, Normann Copenhagen en Ferm Living. Het is een grote winkel, dus neem je tijd.Espoo Antwerpen>> Kloosterstraat 75/77.

St Vincents

Een stoere winkel in een oude drukkerij, wat wil je nog meer? Hier ga je naartoe voor leuke kleding (ook voor hem), een lekker kopje koffie en superleuke interieuritems. Op de eerste verdieping worden regelmatig exposities gehouden.St Vincents Antwerpen
>> Kammenstraat 66.

Foto’s: By Françoise Blog.

Lees ook: