Veere Zeeland

Zeeland is zo’n provincie waar je het hele jaar door naartoe kunt voor een leuk weekendje weg. Je hebt er alles wat je nodig hebt: mooie natuur, heerlijk eten en leuke steden. Ik deel de leukste adresjes met je.

Een lang weekend in Zeeland is zo gevuld. Je kunt er wandelen over het strand en door de bossen, of je bezoekt het gezellige Brielle, Veere of Middelburg.

Logeren in Zeeland: B&B de Koornzak 1708

B&B Zeeland MiddelburgIn dit mooie monumentale pand in Middelburg kun je superleuk overnachten. B&B de Koornzak 1708 heeft 2 kamers op de 1e verdieping. Een grote suite met uitzicht op de stad en het water, en een wat kleinere kamer aan de achterkant. Het ontbijt wordt ’s ochtends op de kamer geserveerd. Detail B&B De Koornzak

De B&B heeft geen website, maar via Booking.com vind je ze wel.

De Oesterij in Yerseke

Eet je graag Hollandse oesters, mosselen of kreeft? Breng dan een bezoekje aan Yerseke in Zeeland. Bij De Oesterij kom je meer te weten over het vangen en verwerken van de Zeeuwse schaal- en schelpdieren.De Oesterij Zeeland

Er zijn op het terrein 100 jaar oude oesterputten die nog steeds worden gebruikt om de gevangen schelpdieren te bewaren.

Machtig mooi Veere in Zeeland

Veere is een historisch stadje aan het Veerse meer op het voormalige eiland Walcheren. Het is een van de vele plaatsen in Zeeland met een beschermd stadsgezicht.

Veere werd gesticht in de 12e of 13e eeuw en kende een grote economische groei in de 16e eeuw. In het centrum vind je heel wat leuke straatjes om lekker doorheen te wandelen.

Van het strand genieten in Domburg

Op het strand van Domburg kom je de typische gekleurde strandhuisjes tegen, waar soms hele families voor zitten. Eigenlijk zijn het een soort van veredelde opberghokken, maar wat ziet het er gezellig uit! Lekker eten kun je aan het strand, bijvoorbeeld bij Paviljoen Strand90. Hier zit je ook een beetje uit de drukte.

Ronddwalen in Middelburg

Middelburg is een mooie oude historische stad en de hoofdstad van Zeeland. Omdat hier erg veel over is te vertellen, schreef ik hier een aparte blog over met de leukste winkels, bezienswaardigheden en restaurants.

Lees ook: Mijn tips voor een bezoek aan Middelburg.

Foto’s: By Françoise Blog.

Lees ook: