De Maaltuin Utrecht wintereditie

Deze winter hoef je je niet te vervelen; het restaurantconcept De Maaltuin reist de komende maanden door Nederland. Dit betekent dat je ook in de wintermaanden kunt genieten van heerlijke gerechten op bijzondere locaties.

Na eerdere edities van De Maaltuin in andere seizoenen, wordt het succesvolle concept dit jaar voor het eerst voortgezet tijdens de wintermaanden. Op de meest fantastische locaties kunnen bezoekers deze winter terecht voor een complete en warme avond uit.
De Werkspoorkathedraal De Maaltuin
De WinterMaaltuin startte op 2 november op het landgoed van Paleis Soestdijk en vanaf 8 december is het reizende restaurant te vinden op een gloednieuwe locatie; de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Ik nam eind oktober alvast een kijkje.

Verborgen parels bij De WinterMaaltuin

Gasten van De Maaltuin wacht een bijzonder, winters 5-gangendiner op een bijzondere plek. Tijdens een bezoek aan De WinterMaaltuin worden de zintuigen geprikkeld door de locatie, belevingen, prachtige verhalen. En natuurlijk kunnen de gasten rekenen op gerechten die zijn geïnspireerd op de locatie.
De Maaltuin gerecht
De WinterMaaltuin laat graag zien dat Nederland vol zit met verborgen parels, en laat dit dan ook terugkomen op het bord in de vorm van lokale en seizoensgebonden producten. Bij elke gang geniet je van een bijpassende wijn of mocktail.

Dineren in de Werkspoorkathedraal

In oktober was ik uitgenodigd om de nieuwste editie van De Maaltuin alvast te ervaren. Dit gebeurde in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Ooit was deze imposante hal onderdeel van De Werkspoor; een Nederlandse Machinefabriek uit 1827.

De fabriek werd opgericht in Amsterdam en breidde al snel uit naar Utrecht. Begin 20e eeuw was het terrein van De Nederlandse Machinefabriek in Utrecht wel 36 voetbalvelden groot. Hier werd materieel voor het spoor en bruggen gebouwd.
De Maaltuin winter 2023
Tijdens de belevenis in de oude fabriekshal werd meerdere keren teruggegrepen op deze bijzondere geschiedenis. Bijvoorbeeld bij de ontvangst, via persoonlijke verhalen bij het diner en de diverse optredens. Het maakte de avond voor mij zeker extra bijzonder, nog los van de locatie. Ik vond De WinterMaaltuin daarom zeker een geslaagde belevenis.

Locaties met een bijzondere geschiedenis

Naast Paleis Soestdijk en de Werkspoorkathedraal is De WinterMaaltuin deze winter ook te vinden in het Muiderslot (vanaf 18 januari) en Landgoed Vollenhoven (vanaf 15 februari). Later dit jaar worden er nog meer locaties bekendgemaakt.

Goed om te weten: elke editie van De Maaltuin is uniek en wordt aangepast aan de plek waar de editie op dat moment plaatsvindt.

Foto’s: By Francoise blog. 

Lees ook: