De mooiste stranden van Sint Maarten? Dat zijn er wel een aantal! Klein, groot, met of zonder strandbedjes… Sint Maarten heeft het allemaal. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen tussen de stranden aan de Nederlandse of Franse kant, elk met hun eigen sfeer. Win-win, toch?

Het Caribische, bovenwindse eiland Sint Maarten kent een Frans deel en een Nederlands deel. Hoewel vrij verkeer tussen Sint Maarten en Saint-Martin geen probleem is, zijn er behoorlijk wat verschillen. Ook wat betreft de stranden. Of je nu op zoek bent naar een laidback sfeer, of juist naar een strand met bedjes en beach clubs; het eiland heeft het allemaal.

Baie de Grand Case

Het dorp Grand Case aan de Franse kant van het eiland kenmerkt zich door het grote aantal (kleinschalige) boutiquehotels, winkeltjes en cafés. Je kunt hier heerlijk langs het strand wandelen, zwemmen tussen de locals of een bedje huren.

Grande Case mooiste stranden van Sint Maarten

’s Avonds loop je zo naar een van de leuke restaurants. En qua eten is dit dorp ook van alle markten thuis. Je vindt er ook van alles: van sushi tot lokaal, waarbij je aanschuift aan lange tafels en verse vis of kreeft van de bbq eet met rijst en bonen. Kortom: het strand van Grand Case is zeker een aanrader aan de Franse kant als je niet van te massale stranden houdt, maar wel graag alle voorzieningen in de buurt hebt.

Friar’s Bay in Saint-Martin

Een ander leuk strand aan de Franse kant van het eiland is Friar’s Bay. Deze kleine baai is voorzien van een prachtig zandstrand en een heerlijk rustige Caribische Zee. Omdat de baai in de luwte ligt heb je hier weinig last van de wind. Dat betekent dat de zee wat rustiger is, maar het zorgt ook voor minder verkoeling.

Het strand wordt vooral goed bezocht door locals. Dat er relatief gezien wat minder toeristen komen, heeft vooral te maken met het feit dat er geen grote hotels in de omgeving van Friar’s Bay staan. Wel liggen er rondom de baai de nodige woningen en vooral luxere villa’s.

Happy Bay Beach

Naast Friar’s Bay vindt je het kleinere Happy Bay Beach. Hier zijn verder geen voorzieningen, wat het een erg rustig strand maakt.

Omdat het zo rustig is en je er alleen lopend naartoe kunt of via de zee, bestaat de kans op naakte zonaanbidders. Dit is wel goed om in gedachten te houden.

Petite plage

Zijn dat alle mooiste stranden van Sint Maarten? Nee. Net iets boven Baie de Grand Case vindt je het Petite plage. Los van een paar verlaten bedjes is het een rustig strand zonder voorzieningen. Dus mocht je in de buurt van Grand Case willen blijven maar het daar te druk vinden, dan is dit kleinere strand een goede optie.

Vanaf de grote weg is Petite plage goed te bereiken met de auto. Parkeren is gratis.

Orient Beach: een van de mooiste stranden van Sint Maarten

Lig je toch liever op een strandbedje bij een mooie beachclub aan een groot zandstrand? Dan is Orient Bay zeker dé plek voor jou. Hier kun je kiezen uit verschillende beach clubs, zoals La Playa.

La Playa Orient Bay mooiste stranden van Sint Maarten

Parkeren is gratis en dit grote strand ligt redelijk ver van de openbare weg af. Dit maakt het een veiliger strand dan bijvoorbeeld het Petite plage of Grand Case, die beiden aan een doorgaande weg liggen.

Maho Beach

Iedereen op Sint Maarten kent Maho Beach. De meeste bezoekers komen hier opvallend genoeg niet om te zonnebaden of om te zwemmen. Nee, dit strand is de bekendste attractie van het eiland. Dat zijn de landende en opstijgende vliegtuigen. Maho Beach ligt namelijk aan het begin van de landingsbaan.

Alle vliegtuigen die landen op Juliana International Airport komen vlak over het strand gescheerd voordat ze iets verderop de vaste grond raken. Je zult ongetwijfeld de foto’s weleens gezien hebben van de vliegtuigen die vlak boven het strand dalen.

Great Bay Beach

In het lijstje met de mooiste stranden van Sint Maarten mag ook Great Bay Beach niet ontbreken.  Dit is het hoofdstrand van Philipsburg, de hoofdstad van Sint Maarten. Het is het langste strand van de stad en strekt zich uit langs vrijwel de gehele kust voor de stad. Voor mensen die per cruiseboot aankomen in Sint Maarten is dit strand met de daarachter gelegen horeca en winkels het eerste wat ze zien.

mooiste stranden van Sint Maarten Philipsburg

Omdat het strand bij de stad ligt is er sprake van een andere setting dan in een afgelegen baai. Een groot deel van het strand is direct aan de waterlijn bezet met strandbedjes die je tegen betaling kunt gebruiken. Heb je genoeg van het strand? Dan kun je direct het centrum van Philipsburg in of flaneren langs de boulevard.

Foto’s: By Francoise blog.

Lees ook: