bloggen
Bloggen,  Lifestyle

Bloggen: de nadelen en de voordelen

Bloggen: dat doe ik Inmiddels ruim 2 jaar. In die tijd heb ik heel wat geschreven en gefotografeerd. Wat zijn voor mij nu de voor- en nadelen?

Ik kan me inmiddels geen leven zonder bloggen en social media meer voorstellen, al ben ik wel van de generatie die baalde als de internetverbinding werd verbroken omdat iemand anders probeerde te bellen. Of dát je niet kon internetten, omdat iemand anders al online was.

Daarna ging het snel. Heel snel. Uiteraard maakte ik een Facebook-account aan, Twitterde ik, heb ik een actief account op LinkedIn en Instagram en gluur ik ook nog wel eens rond op Snapchat. En in januari 2016 kwam daar een blog bij. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds superblij dat ik daarmee ben begonnen. Maar wat zijn er nu de voor- en nadelen van?

De nadelen…

– Bloggen vergt discipline. Als je niks doet, is er ook geen blog. Je moet dus regelmatig tijd vrijmaken om foto’s te maken, nieuwe onderwerpen te verzinnen, mails te beantwoorden, artikelen na te lezen of te schrijven.
– Soms heb je gewoon even geen inspiratie, en dan is het best lastig om iets leuks te verzinnen. Al probeer ik dit meestal te ondervangen door op bepaalde momenten onderwerpen te bedenken en deze klaar te zetten. Dan kan ik er op een later moment altijd mee verder.
– Copycats. Het is nooit leuk om – iets waar je zelf veel tijd in hebt gestopt – gekopieerd te zien worden door iemand anders. Uiteraard kun je het als een compliment zien, maar het is soms wel zuur.
– Het moment dat het niet lukt om een goede foto te maken omdat het slecht weer is.
– Kritiek van anderen. De blog is jouw kindje, het is nooit leuk als anderen daar kritiek op hebben of flauw op reageren. Of niet zien dat er best veel tijd in zit ‘om dat stukje te schrijven’.

bloggen

… en de voordelen van bloggen

– Ik heb vooral heel veel nieuwe, leuke nieuwe mensen leren kennen. Natuurlijk wordt er weleens geklaagd onder bloggers, maar over het algemeen zijn het allemaal leuke en creatieve mensen met een positieve vibe. I like!
– Ik ben op plekken geweest waar ik anders niet zou komen. Zoals bloggersmeetings of persevents.
– Ik heb producten mogen uitproberen. Ook heel erg leuk!
– Ik heb zelf ook nieuwe plekken bezocht. Uiteraard wil je je lezers blijven verrassen met nieuwe content, dus ben ik soms nèt iets vaker op pad geweest om leuke nieuwe hotspots te ontdekken. Ook heb ik meer boeken gekocht en gelezen.
– Ook ontdekte ik leuke nieuwe producten, die ik anders niet zo snel zou hebben uitgeprobeerd of gekocht.
– Het prikkelde mijn creativiteit. En dat was zeker een van de redenen om te gaan bloggen!
– Inmiddels heb ik net een beginnerscursus fotografie afgerond. Had ik deze ook gevolgd als ik niet was gaan bloggen? Misschien wel, maar ik weet zeker dat mijn blog dit wel heeft versneld.

Wat zijn jouw leuke en minder leuke ervaringen met bloggen?

Foto’s: Pexels.