5 redenen om van Dubai te houden

Dubai van de Burj al Arab
Dubai. Wat een geweldige stad! In maart ga ik er voor de derde keer naartoe en bezoek ik ook Abu Dhabi. Waarom ik het er zo geweldig vind? Nou, hierom.

1. De mensen

Jij dacht dat je in een multicurele samenleving woonde? In Dubai vind je de hele wereld samen. Van de ongeveer 3 miljoen inwoners is meer dan de helft afkomstig uit het buitenland. Callcentermedewerkers uit Ethiopië, taxichauffeurs uit India, Bangladesh of India, nanny’s uit de Filippijnen en Indonesië, families uit Libanon en  Irak. Zakenlieden uit Europa of Amerika. Toeristen uit het Midden-Oosten of Europa.. Never a dull moment.

2. Het eten

Er is zoveel keus in Dubai! Je kunt bijna overal en altijd wel wat eten. Van goedkoop tot heel duur. Ikzelf ben echt verslaafd aan Libanees en Indiaas eten, maar je vindt er ook lekkere Italiaanse, Iraanse, Turkse of Westerse restaurants.
Mocht je geld over hebben, boek dan een high tea in zevensterrenhotel Burj al Arab. Vroeg boeken is aan te raden, het kan via hun eigen website. Er zijn meerdere opties en prijzen.

3. De winkels in Dubai

Natuurlijk kunnen ook de winkels en – vooral – shopping malls in Dubai niet in dit lijstje ontbreken. De bekendste zijn wel the Mall of the Emirates (hier vind je Ski Dubai) en the Dubai Mall, met het grootste aquarium ter wereld. En mocht je nu zijn uitgekeken op al die mooie, exclusieve en geweldige winkels, dan is er nog Deira City Centre.

4. De stranden

Ook zoiets leuks: Dubai heeft supermooie stranden! Soms betaal je iets om er op te mogen, zoals Jumeirah Beach Park. Andere geweldige (en gratis!) locaties zijn JBR Beach (bij The Walk) én Umm Suqeim Park Beach. Dit laatste strand biedt uitzicht op Burj al Arab, De Perfecte Locatie Voor Een Fotoshoot. Kijk hier voor een totaaloverzicht.

5. De mooie locaties in Dubai

Een van mijn favoriete hangouts in Dubai is de Souk bij Madinat Jumeirah. Het lijkt op een soort Venetië van het Midden-Oosten. Leuk om ’s avonds een cocktail te drinken en een waterpijp te roken, te eten of te shoppen. Verder ben ik – natuurlijk! – helemaal gek van The Walk. Ook de Burj Khalifa is de moeite waard, maar boek vooraf een kaartje online! ’s Avonds is een bezoek duurder, want dan wil iedereen de fonteinshow vanuit de lucht zien. Deze speelt elke avond (elk half uur) een ander nummer, ga zeker kijken!

Madinat Jumeirah Dubai

Foto’s: By Françoise.