Duke of Tokyo Rotterdam bar

Voor een totaalbeleving kun je vanaf nu terecht bij Duke of Tokyo Rotterdam. Bij dit gezellige totaalconcept kun je niet alleen dineren of borrelen, maar ook een middag of avond je zangkwaliteiten testen in een van de karaoke booths. 

Na vestigingen in Amsterdam en Utrecht opende eind december 2023 de nieuwste vestiging in Rotterdam. Duke of Tokyo breidt hiermee het imperium niet alleen uit, maar voegt ook voor het eerst een restaurant toe aan het karaoke-concept. Bij restaurant Izakaya DUKI kun je terecht voor diverse Japanse gerechten, zoals Zalm Tataki, Adegashi tofu en Tsukune.

Van Amsterdam naar Utrecht en Rotterdam

In 2018 openden Has Peter Sengers en Wessel Kruyt, samen met hun Britse compagnon Ben Warren, de eerste Duke of Tokyo in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Al gauw werden er plannen gemaakt voor een tweede vestiging in Utrecht.

Duke of Tokyo Utrecht werd met een crowdfunding geopend in de Ganzenmarkt tunnel. De derde locatie in Rotterdam is het paradepaardje van Duke of Tokyo en biedt een complete avond uit met eten, karaoke en een bar.

Duke of Tokyo Rotterdam

Half december werd ik uitgenodigd om het concept achter Duke of Tokyo Rotterdam te ontdekken. En dat was een waar feestje. Terwijl buiten het verkeer voorbij raasde op het altijd drukke Hofplein, waande ik me in  ‘de Duke’ in een compleet andere wereld. Terwijl je boven een drankje kunt drinken in de bar, kun je in de kelder helemaal los gaan in een van de kleurrijke karaoke booths.

‘We willen dat onze gasten zich bij binnenkomst meteen in een andere wereld begeven. Onze vaste Art Director Goof Vermeulen heeft zichzelf met het design van deze nieuwe locatie overtroffen. Elke centimeter die je ziet is gedecoreerd en custom made, om zo een unieke totaalbeleving te creëren’, vertelt mede-eigenaar Has Peters Sengers hierover.

Karaoke is in Japan iets wat je niet in het openbaar doet, maar in een eigen booth waar je samen met je vrienden je eigen feestje bouwt. Je drinkt wat, zingt een nummer of 2 mee, bestelt een hapje en bewondert vervolgens de zangkunst van je vrienden, familie of collega’s.

Izakaya DUKI: op en top Japans eten

Rotterdam is niet alleen de grootste locatie van Duke of Tokyo, het is ook de eerste ‘Duke’ met een restaurant. ‘Izakaya DUKI’ bereik je via een nagemaakte deur van supermarkt 7-Eleven. Vanaf hier kom je binnen in een traditioneel uitziende Izakaya, waar authentieke Japanse gerechten worden geserveerd.

Izakaya DUKI

Izakaya DUKI is een samenwerking met de Rotterdams-Japanse onderneming Osozai. Op de kaart staan klassieke, huisgemaakte gerechten als Yakitori, Takoyaki, Sake Clams, Agedashi Tofu en Zalm Tataki.

Naast alle lekkernijen is er een uitgebreide cocktailkaart met signature cocktails, gemaakt van Japanse ingrediënten, zoals yuzu en miso. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende soorten bier, wijn en sake.

Ik vond het eten erg lekker. Vooral de Horenso no gama Ponzu (geblancheerde wilde spinazie met ponzu), Zalm Tataki en Tsukune (gegrild kipgehakt met een losgeklopt ei) zou ik zo nog een keer bestellen. Dus hou je niet van zingen? Ook dan is Duke of Tokyo Rotterdam perfect voor een avondje uit.

Alvast een karaoke booth reserveren? Dat kan via de website. Of reserveer alvast voor een gezellige avond uit bij Izakaya Duki.

Fotografie: By Francoise blog, Alex Pander, Tatiana van Waveren. 

Lees ook: