Hutspot detail Eindhoven

Wil je Eindhoven bezoeken? Deze stad is hip & hot! Hutspot, Daily Poetry, studioRUIG, Het grote Homestock Rariteitenkabinet, Meneer de Boer en vershal Het Veem zijn één-voor-één leuke plekken waar je zeker een keer moet zijn geweest.

Eindhoven is een van de grotere steden in Noord-Brabant, samen met Tilburg, Breda en Den Bosch. Het centrum biedt veel leuke winkels en restaurants. Sinds een paar jaar is ook Strijp-S, voormalig Philips-terrein, hip & happening.

Vershal Het Veem in Eindhoven

Bij vershal Het Veem aan de Torenallee kun je terecht voor een heerlijk (vegan) soepje, een woeste burger of een lekkere cappuccino. Maar er zit bijvoorbeeld ook een bakker, dus de boodschappen kunnen ook meteen worden gedaan. Superhandig toch?

Eindhoven bezoeken? Daily poetry mag je niet overslaan

Het leukste plekje op Strijp-S is Urban Shopper; een kleinschalig winkelcentrum gevestigd in een van de oude Philips-fabriekshallen. Ook Daily poetry, met een hoofdvestiging in Den Bosch, heeft hier een plekje tussen de betonnen pilaren gevonden. Hier vind je mooie horloges, kettinkjes, lekkere zeepjes of een mooie accessoire voor in huis.

Daily poetry Eindhoven

studioRUIG

Iets verderop is nog een andere supermooie winkel te vinden: studioRUIG. De inrichting van deze shop is helemaal afgestemd op het oude verleden van het pand; zo hangt in de pashokjes bijvoorbeeld nog een oude fabriekshaak. Wat je hier koopt? Kwaliteitskleding in een mooie Scandinavische stijl.

entree studioRUIG

Hutspot in Eindhoven

Hutspot, met winkels in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam, heeft Eindhoven uitgekozen voor een vestiging in het zuiden. Vanaf Strijp-S moet je een stukje lopen naar de Nieuwe Emmasingel, maar het voordeel is wel dat je dan meteen in het centrum van de stad bent. Hier koop je Anecdote, &Klevering, House Doctor, Serax, Second Female en nog veel meer leuke merken. Het is een hele mooie grote winkel, neem dus vooral de tijd om rond te kijken.

Hutspot Eindhoven

Sissy Boy in de ‘ Blob’

Blob is de afkorting van ‘Binary Large OBject’, waarmee in de computerwereld een spaghetti-achtige brij van data wordt bedoeld. In de architectuur wordt met de Blob een vreemdsoortig gebouw aangeduid dat allerlei grillige vormen kan aannemen. De Blob in Eindhoven werd ontworpen door de Italiaan Massimiliano Fuksas en huisvest een geweldig mooie vestiging van Sissy Boy. Ook al een lekker grote winkel, mèt café op de eerste verdieping.

De Blob Eindhoven

Eindhoven bezoeken: bezoek ook het Homestock Rariteitenkabinet

Op zoek naar die ene speciale lamp of bank? Zeker weten dat je slaagt bij Homestock Rariteitenkabinet! Ook op de Nieuwe Emmasingel, net als Hutspot. Mocht het nu te ver weg zijn, dan kun je ze ook bezoeken in Haarlem Nijmegen of Rotterdam.

Lekker eten en drinken bij Meneer De Boer in Eindhoven

Heb je het helemaal gehad met al dat winkelen? Sluit je dag dan af met een lekkere limonade, verse muntthee of overheerlijke zelfgemaakte pancakes bij Meneer De Boer. Een gezellig plekje, aan de Keizersgracht. En neem vooral ook een kijkje op het bijzondere toilet.

Pancakes Meneer De Boer

→ Je kunt ook leuk winkelen in Den Bosch. Mijn tips lees je hier.

Foto’s: By Françoise blog.

Lees ook: