Kayla Itsines
Beauty,  Lifestyle

Mijn ervaringen met Kayla Itsines

Ben jij een echte fit girl? Of vind je lekker op de bank zitten spannender dan een rondje rennen? Ik houd van bewegen, stilzitten is niet mijn ding. En omdat ik afgelopen najaar wat nieuws wilde proberen ben ik vrienden geworden met Kayla.

Kayla Itsines is een Australische met een geweldig mooi figuur. Niet super gespierd maar juist mooi slank. Tuurlijk mag iedereen een eigen mening hebben, maar ik ben niet zo van de dikke bovenbenen en billen (ja jij, Killerbody-Fajah Lourens).

Zoektocht naar meer

Ik begon mijn zoektocht eerst in de sportschool. Daar liggen van die mooie schema’s. Maar het nadeel hiervan is dat ze vaak alleen gericht zijn op spieropbouw. En alleen cardio (wandelen, fietsen, roeien, hardlopen) is ook niet de oplossing. Toen kwam ik via Instagram Kayla Itsines tegen. Wat een openbaring!

Bikini body guide van Kayla Itsines

Kayla (afgestudeerd aan het Australian Institute for fitness, nu personal trainer) is samen met haar vriend Tobi Pearce (eigenaar van een fitness-studio en personal trainer) van het programma ‘Bikini body guide’. Het leuke van dit programma is dat het uit gaat van een telkens wisselend, maar wel intensief programma. Vrij vertaald: drie keer in de week sporten en tussendoor fietsen of wandelen.

Waarom is het leuk?

Ik vind de afwisseling erg fijn. Volgens haar schema train je op maandagen benen+cardio, op woensdag armen en buikspieren en op vrijdagen heb je een full body workout (een combinatie van alle eerdere oefeningen).

De week erop heb je dezelfde onderverdeling, maar weer met andere oefeningen. Op die manier krijg je nooit een sleur. Na verloop van tijd wisselen de dagen en kan het zijn dat je op een maandag je buikspieren moet trainen.

Nog meer motivatie

En weet je wat nóg leuker is? Elke training bestaat uit vier circuits die elk zeven minuten duren. Op die manier ben je dus in een half uur klaar. Ik doe er – inclusief voorgeschreven warming-up en stretchsessie – drie kwartier over.

Een ander leuk weetje is dat de meeste oefeningen zonder al te veel apparaten kunnen worden uitgevoerd. Je kunt het zelfs gewoon thuis doen.

Eetgids

En er is meer. Volgens Kayla (en meer sporters) is goed eten misschien zelfs nog wel belangrijker dan veel sporten. Ze heeft daarom ook een receptenboek uitgebracht met daarin weekmenu’s. Hierbij volgt ze de richtlijnen van de Australische versie van het voedingscentrum. 1600 calorieën in totaal, in tegenstelling tot de 1200(!) calorieën die je van Fajah Lourens mag eten. Ik heb het een weekje geprobeerd, maar hou het liever bij mijn eigen routine.

Ervaringen met Kayla Itsines

Maar wat zijn nu mijn ervaringen, sinds dit najaar? Nou, dat zijn er nogal wat! Ten eerste dat ik het dus echt een topprogramma vind! Het is lekker afwisselend en daagt behoorlijk uit. Bepaalde bewegingen deed ik eerst liever niet (push ups!) maar gaan nu stukken beter. En de benen- en cardiosessies laten me flink zweten. Een nadeel is wel dat je haar Bikini body guide moet kopen als pdf.  Deze is echter, als je een beetje zoekt, wel voor minder geld tweedehands te vinden.

Motivatie!

Mocht je meer willen zien: als je zoekt op #bbgprogress kom je voldoende beelden tegen. Dat is ook een geheim wapen van Kayla. Niet wegen maar fotograferen. Dan zie je namelijk vaak veel beter je vooruitgang.

Foto: Pexels.