Tan-Luxe Sleep Oil

Met de winter in aantocht is er niets fijner dan zelf voor een zomers gevoel zorgen. Met de Tan-Luxe Sleep Oil kan dat terwijl je slaapt. Daarnaast bevat deze zelfbruiner ook nog eens huidbeschermende bestanddelen.

Ben jij team winter of team zomer? Ik ben overduidelijk meer een zomer- dan een wintermens, hoewel een mooie zonnige winterdag natuurlijk ook heerlijk kan zijn.

Team zomer

Maar waarom dan tóch team zomer? Omdat mijn gezicht in de winter echt intens wit kan worden. Omdat een zomerse bestemming er deze winter niet in zit, besloot ik me in de zelfbruiners te verdiepen. En dat zijn er nogal wat.

Maar wat is nu echt een goede zelfbruiner? Want ik wil er natuurlijk niet uitzien als een te lang gefrituurde bitterbal. Om dat horrorscenario te voorkomen, is het dus wel belangrijk een zelfbruiner uit te kiezen die goed bij je huidtype past (niet te donker, maar ook niet te licht). En een die geen lelijke strepen veroorzaakt. 

foto Tan-Luxe

Tan-Luxe Sleep Oil

Hoewel sommige zelfbruiners overdag kunnen worden gebruikt, zocht ik er een die ik ’s nachts op kon doen. En dan het liefst ook nog een kleurloze, om vieze vlekken te voorkomen.

Via een online zoektocht kwam ik uit bij de producten van Tan-Luxe. Ze hebben scrubs, zelfbruiners voor je lichaam én voor je gezicht. Daarbij kun je kiezen voor self-tan drops die je bijvoorbeeld met je dagcrème of bodylotion mengt, maar dus óók kleurloze olie voor ’s nachts.

Rejuvenating miracle tanning oil

De Tan-Luxe Sleep Oil bleek voor mij echt het perfécte product te zijn. Waarom? Omdat deze selftan-olie bij gebruik ook de huid verjeugdigt, verbetert en hydrateert. Perfect toch? Daarnaast is hij 100 % natuurlijk en gecertificeerd door PETA. Dus niet op dieren getest.

Het gebruik van de olie is ook simpel: je zorgt voor een mooie schone huid en masseert het product goed in tijdens het aanbrengen. Ik gebruik ongeveer 3 tot 4 druppels per keer voor mijn gezicht. 1 voor mijn voorhoofd en 2 tot 3 voor mijn wangen, neus en kin. Als je in het najaar nog wat bruiner bent, kun je 4 tot 6 druppels gebruiken.

Meestal neem ik ook mijn hals mee, om grote verschillen te voorkomen. In het najaar zijn die verschillen nog niet zo groot, maar naarmate de maanden verstrijken, wordt het verschil te groot als je de olie niet ook op je hals aanbrengt. 

Mooie glow

En het resultaat? Ik ben er echt heel tevreden over! De olie trekt goed in en mijn huid voelt ’s ochtends verzorgd aan met een mooie glow. Net alsof je op een lentemiddag lekker in de zon hebt gezeten. 

Tan-Luxe overzichtsfoto

Het resultaat oogt totaal niet oranje, al kan het de eerste dag soms wel een beetje lijken alsof je net op wintersport bent geweest. Experimenteer dus met het aantal druppels, zeker als je start. 

Ingrediënten Tan-Luxe Sleep Oil

De Sleep Oil van Tan-Luxe bevat 6 pure oliën; framboos, kendi, argan, marula, jojoba, abrikoos en vitamine B5, C & E. Daarmee het herstelt het het natuurlijke collageen van de huid en hydrateert het eveneens.

Ook is de Sleep Oil vrij van parabenen, chemicaliën, sulfaten en methylisothiazolinone. Er hangt wel een prijskaartje aan: voor 1 flesje betaal je rond de 45 euro. Dat is een boel geld, maar je hebt er per keer maar weinig van nodig. Daarnaast is 1 tot 2 keer per week aanbrengen meer dan voldoende.

Ik gebruik de olie nu zeker 3 maanden en het flesje is nog lang niet leeg. Mijn inschatting is dat ik er de hele winter mee ga doen. Afgezet tegen de kosten van een bezoekje aan de zonnebank valt de prijs mee. Zeker als je bedenkt dat deze zelfbruiner ook hydrateert en huidveroudering tegen gaat. 

Foto’s: By Françoise Blog.

Lees ook: