Koop jij wel eens wat nieuws voor je kamer of huis? Een nieuwe lamp, een plaid, tafel of een schilderij? Ik wel! Woonwinkelen is wel een hobby van mij; of het nu om kleine of grote items gaat. Vandaag deel ik mijn favoriete woonwinkels met je.

Woonwinkels staan echt hoog op mijn favorietenlijstje. Zolang ik mij kan herinneren vind ik het al leuk om het thuis gezellig te maken. Kussentje hier, kaarsje daar. Eerst in mijn studentenkamers (met soms hysterische kleuren) tot mijn eerste ‘eigen’ appartement. En daarna – samenwonend – in een écht huis.

In de tussentijd is mijn smaak steeds veranderd. Maar gelukkig zijn er in Nederland heel wat leuke woonwinkels om naartoe te gaan! Ik deel vandaag mijn favoriete woonwinkels met je.

Loods 5

Misschien een beetje voorspelbaar, maar nog steeds een goede winkel om lekker rond te neuzen. Of het nu om design gaat, of gewoon een paar leuke accessoires in huis. Ik slaag hier eigenlijk altijd wel. Die in Amersfoort is inmiddels favoriet, omdat het een mooie lichte winkel is. Maar in Zaandam en Sliedrecht kun je ook prima terecht!

Loft

Een tijdje geleden was ik voor het eerst in lange tijd weer eens in Arnhem en maakte ik kennis met Loft. Ze verkopen hier niet alleen meubels, maar ook de leukste woonaccessoires, kleding en sieraden. Wat mij betreft een leuke mix en het is echt een van mijn favoriete woonwinkels.

Loft Arnhem woonwinkel

Meijer+Floor

Een andere supermooie winkel in Arnhem is Meijer+Floor. Hier vind je mooie merken als Hay, Piet Boon, Muuto, Gelderland, Pastoe en Pols Potten. Ik wel werkelijk alles uit die winkel hebben! Helaas is mijn budget daar niet helemaal geschikt voor… Totdat ik ooit een pot met goud vindt blijf ik dromen.

Meijer+Floor Arnhem favoriete woonwinkels

Sissy Boy Homeland

Geweldige winkel voor kleding, kookgerei, meubels of accessoires. Als laatste kocht ik er hamamdoeken voor op het strand, maar ook de vazen, serviezen en ander textiel zijn favoriet. In Amsterdam zit een hele mooie zaak in de kelder van Magna Plaza.

The Fine Store

Een andere mooie winkel in Den Haag. Voor de neutrale Scandinavische stijl moet je hier zijn. Bij The Fine Store verkopen ze lampen, vloerkleden, kunst, posters, kaarten, bureaus, bijzettafels, stoelen, sieraden en boeken. In verschillende prijsklassen, dus ook met een wat minder groot budget kun je hier vast wat leuks vinden!

The Fine Store Den Haag woonwinkels

Foto’s: By Françoise Blog.

Lees ook: