Boeken,  Lifestyle

Feed your wanderlust

Hou jij ook zo van reizen? En droom je graag weg bij verhalen over droombestemmingen en fijne foto’s van reizen? Dan is ‘ Feed your wanderlust’ van Anne de Buck echt iets voor jou!

Feed your wanderlust is alweer het vierde boek van schrijfster/reizigster Anne de Buck. Eerder schreef ze het superleuke ‘Wanderlust‘, daarna volgden de ‘Amsterdam city guide‘  en de ‘Staycation guide‘. Je begrijpt het al, ik ben fan. Mijn verwachtingen waren dan ook hooggespannen.

Gelukkig is ook dit boek weer superleuk geschreven en staat het vol met leuke adresjes, weetjes en tips over allerhande onderwerpen. Zoals tips als je wilt trouwen in het buitenland, een bucketlist en een Bohemian packing list.

wanderlust auteur

Wanderlust-basics

Het boek is leuk opgebouwd, zodat je lekker kunt dwalen door de verschillende onderwerpen. Zo is er het ‘wanderlust basics’-hoofdstuk, waarin de schrijfster onder andere de 30 reistips met je deelt die altijd werken, plus tips om groener te reizen.

En ook is er het hoofdstuk ‘Travel & life’, voor als alleen vakantie niet meer genoeg is. Dus hoe kun je gaan studeren in het buitenland? Of een wereldreis plannen? Of trouwen in het buitenland? Het komt allemaal aan bod.

Boho travel guides

En dan zijn er nog de wat uitgebreidere verhalen over mooie bestemmingen zoals Kroatië, Marokko, Colombia, Oeganda en de Filippijnen. Deze pagina’s hebben in het boek een roze kleurtje gekregen, zodat ze makkelijk zijn terug te vinden.

Verwacht op deze pagina’s vooral inspiratiefoto’s en leuke weetjes en tips die samen een globale indruk geven van de reisbestemming. Het zijn uiteraard geen volledige reisgidsen.  Maar dat geldt eigenlijk wel voor het gehele boek. De teksten lezen als in een magazine en zijn vooral nice to know. Maar dat vind ik eigenlijk wel weer verfrissend.

wanderlust boek

46 bucketlist-tips

Het laatste hoofdstuk is gewijd aan bucketlist-tips van onder andere Nederlandse (reis)bloggers en vloggers. Zoals een trendwatcher, vlogger Rowan Reiding, journaliste Hajar Scholten en influencer Claire Rose Cliteur. Naast elke tip staat wat meer informatie over de persoon in kwestie, plus het social-account. Een aantal van deze mensen kende ik al wel, maar er zaten ook wel nieuwe namen tussen. Leuk, want daardoor kon ik ook weer nieuwe bloggers en vloggers ontdekken.

Vind ik het boek een aanrader? Ja, zeker wel. Als je op zoek bent naar tips is het erg handig, daarnaast leest het ook gewoon lekker weg. En dat is soms ook weleens lekker, als afwisseling op boeken of magazines. Het is ook zeker leuk om cadeau te geven.

Foto’s: By Françoise Blog.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *