Benagil Portugal
Europa,  Reizen

Goddelijk genieten in de Algarve

Ben je op zoek naar een zonvakantie met cultuur en natuur? Dan is de Algarve misschien wel wat voor jou! Je kunt er goddelijk genieten.

Ga je naar Portugal, dan ga je naar de Algarve. Dit is het zuidelijkste deel van Portugal. Het noorden is mooi, maar minder geschikt voor zonzekere tripjes. En de westkust is indrukwekkend, maar ook ruig en minder warm. In het ‘Florida van Europa’ is het goed toeven, niet alleen voor gepensioneerde overwinteraars.

De Algarve: overal wat anders

Maar wat is nu het bezoeken waard? Wat mij het meeste aanspreekt aan de Algarve, is toch wel het feit dat elke plaats weer anders is en zijn eigen bezoekers kent. Zo staan Albufeira en Carvoeiro bekend om de vele Britse, Duitse en Nederlandse toeristen. En naast een relatief rustieke vissersplaats als Ferragudo heb je een stad als Portimão met luxe jachthaven en mooie loungeclubs. Ik houd van allemaal.

Portugal strand

Maar goed. Tips. Daar begon het mee. Wat is leuk om te doen of te zien? Sowieso is de omgeving van Sagres zeker het bezoeken waard. Dit is het meest Zuidwestelijke puntje van Europa, interessant om een dagtocht langs de westkust mee te beginnen. Rijd hierna langzaam naar het noorden, voor een stop in Aljezur. Vanuit hier kun je direct terug, óf een omweg maken via de bergen van Monchique.

Citytrips

Ook leuk is een tochtje naar het oosten, richting Spanje. Je komt dan langs plaatsen als Tavira en Ayamonte. Sevilla is ongeveer 2,5 uur rijden vanuit Albufeira. Bij de meeste autoverhuurders is dat wel inbegrepen in de huurprijs. Lissabon ligt ongeveer op dezelfde afstand van Albufeira en is ook in ongeveer 2,5 uur te bereiken

Portugal 2017

Shop till you drop in de Algarve

Winkelen kan goed in twee plekken: Algarve Shopping (in de buurt van Faro) of Aqua, bij Portimão. Het eerste kent winkels als Mango, Zara en Zara Home, Aqua beschikt over een H&M en Primark. Mocht je er naar op zoek zijn. Zelf houd ik meer van merken die je in Nederland niet kunt krijgen. Zo gaat mijn hart sneller kloppen van het Spaanse Stradivarius, Oysho en een interieurwinkel met de naam A Loja do Gato Preto.

Palmbomen van onder

 

Uitgaan kan op meerdere plaatsen, zoals Lagos, Portimão, Albufeira en Carvoeiro. Enjoy!

Foto’s: By Françoise.