Beauty,  Lifestyle

Review: handverzorging van KOH

De winterperiode is nooit de beste tijd voor je nagels en handen. Kloofjes en ruwe handen wil niemand. Ik testte een aantal producten van KOH Cosmetics voor je.

Handen verzorgen in de winter is voor mij wel een dingetje: ik heb regelmatig ruwe en uitgedroogde handen als het herfst of winter is. Vandaar dat ik wel eens wat producten van KOH Cosmetics wilde proberen.

Purifying Hand Bath van Koh Cosmetics

Om je handen echt goed te verzorgen begin je met het ‘Purifying Hand Bath’. In het doosje van dit product zitten voorverpakte bruistabletten. Van een zo’n tablet gebruik je per keer ongeveer 1/4. Ze zijn niet goedkoop, maar doordat je niet veel nodig hebt scheelt het toch weer.

img_7316

Eenmaal uitgepakt doe je een stukje tablet in een kom met handwarm water, daarna week je lekker zo’n minuut of 5 je handen. De tabletten bevatten voedende oliën, zoals paraffine-olie en Meadowfoam Seed-olie.

Het handenbadje voelt heerlijk aan, net en thuisspa. Ik heb ook echt wel het gevoel dat het iets doet. Handen en nagels voelen hierna schoon en zacht. Het badje heeft niet echt een specifieke geur.

img_7315
New Hands Dembrasion

Na deze stap komt de ‘New Hands Dembrasion’ om de hoek kijken. Dit is een peeling met microkristallen van aluminiumoxide, waarmee je dode huidcellen verwijdert. Hierna moet je je handen goed insmeren.

Ook dit product werkt als een tierelier! Je voelt echt de korreltjes in de crème, daardoor kun je echt scrubben. En omdat je handen al zacht zijn geweekt gaat het nu extra goed. Ik ben fan, eelt verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Handenmasker

Een derde product is het ‘Restoring Hand Mask’. De omschrijving van dit product is: ‘Restoring Hand Mask dompelt de huid onder in regenererende en vochtregulerende bestandsdelen. De rijke formule herstelt op harmonieuze wijze het natuurlijke evenwicht van uw huid.’

Ik heb het ‘Restoring Hand Mask’ inmiddels een aantal keer gebruikt. Een keer na een handenbadje en microdembrasie-sessie en een paar keer als dagelijkse verzorging. Het masker trekt in beide gevallen erg goed en snel in; je voelt geen laagje. Door het pompje is gebruik hygiënisch en kun je ook makkelijk doseren.

‘Thuismanicure’ met de producten van KOH Cosmetics

Toch zou ik dit product – in tegenstelling tot de andere twee die ik al gebruikte – niet zo snel aanraden aan anderen. Ik vind het product daarvoor nét iets te weinig doen. Dan kun je beter een goede andere (en wellicht goedkopere) crème gebruiken voor je ’thuismanicure’.

Foto’s: By Françoise Blog.