Hawaiian Tropic Protective spray

Kende je Hawaiian Tropic al? Dit merk bestaat sinds 1969 en wordt wereldwijd verkocht. Sinds dit voorjaar is het ook in Nederland te koop en ik testte een aantal producten uit. 1 ding kan ik alvast verklappen: dankzij de heerlijke geur waan je je meteen in tropische sferen!

Hawaiian Tropic werd dit voorjaar in Nederland geïntroduceerd en is onder andere verkrijgbaar bij de Kruidvat. De prijzen van de producten variëren van 15 tot 20 euro, waardoor het merk zich aan de bovenkant van de (drogisterij)markt plaatst.

PETA-gecertificeerd

Hier krijg je er echter wel wat voor terug. Zo zijn alle producten PETA-gecertificeerd, waardoor ze gegarandeerd dierproefvrij zijn ontwikkeld. Verder bevatten de zonbeschermingsproducten een koraalvriendelijke formule.

Omdat ik – voor corona – best vaak op plekken met koraalriffen kwam, vind ik dit zeker belangrijk. Maar het natuurlijk geen kwaad om ook dichter bij huis producten te gebruiken die het ecosysteem ontzien.Hawaiian Tropic Protective Zonne-olie

Hawaiian Tropic Protective zonne-olie

Het eerste product dat ik van Hawaiian Tropic testte, was de zonne-olie. Deze bevat onder andere kokosolie en guave; een combinatie die de huid van voldoende vocht voorziet en en na het aanbrengen een mooie glans achter laat.

De zonne-olie is verkrijgbaar als sprayflacon, maar ook als spuitbus. Verder kun je de olie niet alleen in factor 15 en 20 kopen, maar ook als tanning oil (zonder factor). Door de kokosgeur krijg ik meteen een vakantiegevoel, daarnaast is hij makkelijk aan te brengen. Ik ben fan!

Hawaiian Tropic Silk Hydration Air Soft Face Lotion

Het tweede product van Hawaiian Tropic dat ik testte was de Silk Hydration Air Soft Face Lotion. Een hele mond vol voor een zonnebrandcrême die speciaal voor de bescherming van je gezicht is ontworpen. Silk Hydration Air Soft Face LotionDe lotion voedt en hydrateert de huid tot 12 uur lang en is beschikbaar in factor 30. Volgens het merk is de lotion zelfs onder je make-up te dragen. Dat laatste zou ik zelf niet zo snel doen, maar dat komt vooral omdat mijn dagcrème al een SPF bevat. Mijn ervaring is dat dagcrèmes vaak minder vet zijn en beter aansluiten op de behoeften van je huid. Maar voor een dagje strand is dit wat mij betreft de perfecte zonbeschermer.

Hawaiian Tropic After Sun Body Butter

De After Sun Body Butter van Hawaiian Tropic is een van mijn nieuwe favorieten. De body butter bevat shea- en avocado-olie en heeft door de toegevoegde kokosboter een heerlijk tropische geur. Daarnaast is deze body butter – in tegenstelling tot sommige andere body butters – totaal niet vet en trekt hij direct in de huid. En hij maakt deze ook nog eens heerlijk zacht.After Sun Body ButterGoed om te weten is dat alle zonbeschermingsproducten van Hawaiian Tropic UVA- en UVB-stralen tegenhouden. Alle producten met minimaal SPF 15 worden verder door de Skin Cancer Foundation (SCF) aanbevolen. SCF is de enige internationale organisatie die zich inzet voor de bestrijding van huidkanker. 

Foto’s: By Françoise Blog.  

Dit artikel bevat gekregen producten. Dit heeft echter niet mijn mening beïnvloed. 

Lees ook: