Anne & Max Fresh Leidschendam2

Anne&Max vind je inmiddels in heel wat Nederlandse steden. Maar ook in Fresh! Leidschendam, naast de Mall of The Netherlands. Een fijne aanwinst waar je je meteen thuis voelt.

Anne&Max noemt zichzelf ‘jouw huiskamer in de stad’ en heeft inmiddels vestigingen in onder andere Amsterdam, Arnhem, Breda, Rotterdam, Zwolle, Leiden, Utrecht en Den Haag.

De vestiging in Fresh! in Leidschendam, naast het grootste winkelcentrum van Nederland, is de 17e vestiging en tevens de grootste.  Hoewel oprichter Wobbe van Zoelen van Anne&Max eerder niet uit was op een huiskamer in een winkelcentrum, is hij hier toch op teruggekomen.Counter Anne&Max Leidschendam

Samenwerking met Albron

Vandaar dat in samenwerking met Unibail-Rodamco-Westfield en Albron, een vestiging in foodhal Fresh! opende. Het is de grootste Anne&Max-vestiging tot nu toe. Om de aanwinst te vieren, organiseerde de oprichter een high tea voor een aantal bloggers. detailfoto high teaHet begon al meteen goed: we werden welkom geheten met een mimosa en kregen een persoonlijke rondleiding van mr. Anne&Max himself: Wobbe van Zoelen. Kijk, daar gaat mijn horecahart dus wel sneller van kloppen. Een betrokken eigenaar/oprichter die met zoveel passie over zijn werk vertelt.

Indeling in kamers

Een van de dingen die Wobbe tijdens de rondleiding vertelde, was dat elke Anne&Max-vestiging is opgedeeld in een aantal ‘kamers’. Zoals een huiskamer waar je lekker laag kunt zitten, een deel waar je lekker kunt werken en bijvoorbeeld ook een Franse bistro. Zo is er voor ieder wat wils.

Omdat deze nieuwe vestiging zo groot is, zijn het zelfs 6 kamers geworden en is er ook nog voldoende plek voor de verkoop van eigen producten van Anne&Max, zoals biologische thee en koffie.cold drip coffee Anne&Max

Cold drip coffee en automatica

Bijzonder om te zien is de cold drip coffee: hierbij wordt koffie druppel-voor-druppel gezet; een proces dat uren duurt. Dit levert hele geconcentreerde koffie op.

Ook leuk om te weten is dat deze vestiging in Leidschendam de enige locatie in Europa is die het koffiezetsysteem Automatica gebruikt. Dit systeem zet filterkoffie via een app op je telefoon. Je hoeft er dan niet bij te staan en je kan zelf instellen hoe het apparaat ‘pourt’.Automatica

Heerlijke high tea Anne&Max

En toen was het tijd voor de high tea met biologische producten. Tot onze verbazing kreeg iedereen een eigen, gepersonaliseerd plankje met hartig en zoet lekkers. Echt superleuk bedacht en uiteraard heeft dit plankje inmiddels een mooi plekje in mijn huis gekregen.

De high tea zelf vond ik goed gebalanceerd; niet te veel zoet en niet te veel hartige dingen. Er zat onder andere een soepje bij in een schattige weckpot, een soufflé, heerlijke stukken foccacia met hartige toppings, zoals kaas en vis. Niet de standaard dingen die je bij een high tea krijgt.High tea Anne&Max

Zoet en verantwoord bij Anne&Max

En ook de zoete kant was goed vertegenwoordigd met onder andere een scone, kokosyoghurt en cheesecake. Per keer kan de samenstelling van de high tea wisselen, dit heeft met de beschikbaarheid van producten te maken. En dat is iets wat ik zeker aanmoedig.

Ik ga hier zeker vaker naartoe, zeker omdat ik hier zelf niet al te ver vandaan woon. Je kunt hier terecht voor zowel ontbijt, lunch of gewoon een drankje tussendoor. Net als in je eigen huiskamer dus. TuinkamerFoto’s: By Françoise Blog. 

Lees ook: