The Duchess W Hotel Amsterdam

Ik geef het meteen toe: ik ben een sucker voor high tea’s. Of een afternoon tea, zoals ze ‘m bij The Duchess in Amsterdam noemen. Eind oktober ging ik er naar toe en het was een ware belevenis!

Voor een high tea of afternoon tea ben ik altijd wel in, ik vind het ook superleuk om daarbij telkens weer naar een nieuwe locatie te gaan. Soms valt een high tea enorm tegen, soms zijn ze verrassend lekker.

The Duchess Amsterdam

De high tea’s bij Hotel des Indes en in de Burj al Arab (echt gedaan!) staan me nog steeds het meeste bij, maar sinds kort is daar een nieuwe favo hotspot bij gekomen. In The Duchess, gesitueerd in het W Hotel Amsterdam, had ik al een paar keer via Instagram voorbij zien komen.

Afternoon tea The Duchess

Op Instagram zag ik namelijk de mooiste dingen voorbij komen. Suikerspinnen, rainbow-macarons (voor de Canal Pride) en nog veel meer leuks en lekkers.

Halloweenstijl

Eind oktober was het dan zo ver: ik ging samen met een vriendin naar Amsterdam voor deze high tea. De locatie was ook meteen top: achter het Paleis op de dam, met uitzicht op de grachten van Amsterdam.

W Hotel buitenkant

Omdat het bijna Halloween was, was de hele afternoon tea hier op aangepast. Zo kregen we bijvoorbeeld scones met kaneelsmaak en pompoenpitten bovenop.

Spookjes en vingers

Op de foto kunnen jullie zien dat ook de andere hapjes in najaarssfeer en Halloweenstijl werden geserveerd. Zo hadden we toast met gerookte eendenborstfilet, gerookte zalm met kaviaar en verschillende sandwiches met kaas en tonijn.

spookjes The Duchess

Vooral bij de de zoete hapjes was veel aandacht aan de versiering besteed. Zo hadden de soesjes ogen en stond op de macarons heel groot ‘Boo!’ geschreven. En we hadden ‘afgehakte vingers’ als koekjes.

Heerlijke thee bij The Duchess

Wat ik ook altijd wel belangrijk vind aan een high tea is de thee. En ook dat was heel goed geregeld. Er werden telkens nieuwe suggesties gedaan, zodat we uiteindelijk heel veel verschillende soorten hebben geprobeerd. Zelfs een variant op een groene thee, terwijl ik daar normaal niet zo van hou.

Ik wil zeker nog een keer terug. De scones, sandwiches, suikerspin, soesjes, koekjes en macarons smaakten allemaal fantastisch! De afternoon tea kost ongeveer 79 euro per persoon. Er is een telkens wisselende ‘basis’ die kan worden uitgebreid met extra gangen (de gerechten met *** achter de naam).

Foto’s: By Françoise Blog. 

Lees ook: