The Duchess W Hotel Amsterdam

Stap door de deuren van The Duchess in Amsterdam en geniet van de tijdloze traditie van een high tea. Deze elegante en verfijnde tearoom ligt in het hart van de stad en biedt een gedenkwaardige ervaring die weelde en betaalbaarheid combineert. Eind oktober ging ik er naar toe en het was een ware belevenis!

De high tea vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw in Engeland. In de loop der jaren is high tea geëvolueerd tot een verfijnde traditie, waarbij een assortiment aan hartige en zoete lekkernijen wordt geserveerd, vergezeld van een heerlijke pot thee.

The Duchess Amsterdam

De high tea’s bij Hotel des Indes en in de Burj al Arab staan me nog steeds het meeste bij, maar sinds kort is daar een nieuwe favoriete hotspot bij gekomen. In The Duchess, gesitueerd in het W Hotel Amsterdam, is mijn nieuwe nummer 1 in Nederland als het om high tea’s gaat.

Afternoon tea The Duchess

Het menu van The Duchess is een ware traktatie voor de smaakpapillen. Van hartige sandwiches tot zoete lekkernijen. De scones, versgebakken en geserveerd met clotted cream en jam, zijn een ware delicatesse. Daarnaast biedt The Duchess een uitgebreide selectie van theeën van over de hele wereld.

Halloweenstijl

Omdat het bijna Halloween was toen ik The Duchess bezocht, was de hele afternoon tea hier op aangepast. Zo kregen we bijvoorbeeld scones met kaneelsmaak en pompoenpitten bovenop. Op de foto kunnen jullie zien dat ook de andere hapjes in najaarssfeer en Halloweenstijl werden geserveerd. Zo hadden we toast met gerookte eendenborstfilet, gerookte zalm met kaviaar en verschillende sandwiches met kaas en tonijn.

spookjes The Duchess

Vooral bij de de zoete hapjes was veel aandacht aan de versiering besteed. Zo hadden de soesjes ogen en stond op de macarons heel groot ‘Boo!’ geschreven. En we hadden ‘afgehakte vingers’ als koekjes.

Prijs van een high tea bij The Duchess

Ik wil zeker nog een keer terug. De scones, sandwiches, suikerspin, soesjes, koekjes en macarons smaakten allemaal fantastisch! De afternoon tea kost ongeveer 79 euro per persoon. Er is een telkens wisselende ‘basis’ die kan worden uitgebreid met extra gangen (de gerechten met *** achter de naam).

Foto’s: By Françoise Blog. 

Lees ook: