WOWCRAB Den Haag

Den Haag is sinds kort een nieuwe hotspot rijker. Bij WOWCRAB aan de Grote Marktstraat eet je krab, garnalen of kreeft vanaf de tafel. Vers bereid en voorzien van een heerlijke saus die je zelf kunt uitkiezen.

Het concept van WOWCRAB was nieuw voor mij. Bij deze manier van eten worden de bestelde schaaldieren eerst gekookt en daarna bereid met een door jou uitgekozen saus.

Cajun seafood boil

Cajun seafood boils bestaan al sinds de 18e eeuw. Franse kolonisten namen de cajun-keuken mee naar Noord-Amerika, waar deze verder werd ontwikkeld. Zo bestonden hun seafood boils niet alleen uit zeevruchten, maar bevatten ze ook worst, aardappel en maïs.

Tijdens de Franse kolonisatie in Azië werd een nieuwe Frans-Aziatische stijl ontwikkeld. Met vissaus, citroengras, gember samen en traditionele Cajun ingrediënten: laurier, knoflookboter en Creoolse kruiden, meestal geserveerd met witte rijst.

WOWCRAB seafood platter

Toen in de jaren ’70 Aziatische migranten naar de VS kwamen, brachten ze de nieuwe Frans-Aziatische fusie naar Noord-Amerika. Beide cajun stijlen versmolten tot de versie zoals we die nu kennen: de Franse cajun met een Aziatisch tintje.

Leuk en hip eten

De manier waarop cajun-asian seafood nu in de Verenigde Staten wordt gegeten, inspireerde WOWCRAB als concept zoals het sinds 2021 staat. De keten maakt het eten van zeevruchten leuk en hip. Je kunt samen met je geliefde of vrienden genieten van een leuk avondje uit, met heerlijk eten.

Bij WOWCRAB in Den Haag kun je verschillende voorgerechten bestellen, zoals een bisque van kreeft, taco’s met krab of garnalen, sushi Rolls of gefrituurde garnalen. Als hoofdgerecht kun je voor een luxe combinatie kiezen met meerdere soorten schaaldieren. Maar er zijn ook budgetvriendelijke mogelijkheden. Zoals een portie garnalen, krab of langoustines. Die laatste is mijn favoriet.

WOWCRAB: eten met je handen

Het idee van het restaurant is dat je met je handen eet. Vooraf krijg je handschoenen, doekjes om je handen schoon te maken en een schort. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kleding vies wordt. En mocht je toch graag met je blote handen willen eten? Dat kan ook. Achterin het restaurant is een wastafel om je handen te wassen.

Wij vonden het eten erg lekker. Alles was goed op smaak en ook de mocktails waren erg fijn. Voor een leuk, ongedwongen avondje uit is het zeker een leuk concept!

Foto’s: By Francoise blog. 

Dit artikel bevat gekregen producten. Dit heeft echter niet mijn mening beïnvloed. 

Lees ook: