bloggen
Bloggen,  Lifestyle

Hoe ik bloggen met werken combineer

Werken en bloggen tegelijk. Kan dat? Ja, het kan. Ook als je, net als ik, fulltime werk. Het is wel een kwestie van plannen, vandaag vertel ik je hoe ik dat doe!

Ik vind bloggen een van de leukste dingen om te doen, het is super om na te denken over onderwerpen, foto’s te maken en andere blogs te lezen. Wat dat betreft ben ik echt heel blij dat ik hier anderhalf jaar geleden mee ben begonnen!

40 uur per week werken

Maar om het bloggen met werken te combineren is soms wel een dingetje… Ik werk 40 uur per week, probeer regelmatig te sporten, sociale contacten te onderhouden én mijn huis nog een beetje schoon te houden. Ik heb geen kinderen, dat scheelt. Anders had ik denk ik niet kunnen bloggen.

En eerlijk is eerlijk. Na een lange dag werken vind ik het echt niet altijd leuk om ’s avonds wéér achter een computer te kruipen. Een computer die ook nog eens in een aparte kamer staat. Soms verlang ik dus wel naar een laptop, zodat ik gezellig op de bank zou kunnen zitten. Of aan tafel in de woonkamer.

Bloggen = plannen

Ik probeer dus wel vooruit te werken. Meestal verzin ik vooraf wat onderwerpen, die ik alvast met een werktitel in WordPress zet. Dan kan ik later de teksten schrijven, als ik daar tijd voor heb. Soms komt daar ook weleens spontaan een onderwerp tussendoor, zoals nu.

Ik probeer ook vaste avonden aan te houden, zoals een maandagavond of woensdagavond. Of avonden waarop ik toch al alleen thuis ben. Dan kan ik op andere momenten weer sociaal zijn.

Foto’s maken

Foto’s maken is wel een dingetje. Vooral in de winter is dat soms best lastig, omdat het dan zo verrekte vroeg donker is. En als je dan een keer tijd hebt in het weekend, regent het net of is het heel donker buiten. Weg mooie flatlay… Ik spaar daarom voor een spiegelreflexcamera, zodat ik straks zelf de lichtwaarden een beetje kan regelen.

Overigens heb ik ook heel veel gehad aan het boek Shoot! van Anki Wijnen van Zilverblauw. Hierin geeft ze hele handige tips voor goede foto’s, zoals een groot stuk wit papier als ondergrond voor je flatlay. Inmiddels is er ook een tweede boek uit (Snap!) speciaal voor mensen die alleen met hun smartphone foto’s maken.

Voorraad aanleggen

Gelukkig merk ik wel steeds vaker dat ik ‘wel ergens een leuk beeld heb’. Door telkens wel weer iets of ergens te fotograferen, bouw je wel iets van een archief op. Maar als ik heel eerlijk ben vind ik websites met gratis foto’s ook wel erg handig! Ik probeer wel zo vaak mogelijk eigen beeld te gebruiken, maar in sommige gevallen kies ik toch voor stockfoto’s.

Hoe denk jij daar over? Gebruik jij wel eens gratis foto’s? Of fotografeer je altijd zelf? En hoe combineer jij werken of studeren met bloggen? Let me know, ik ben wel benieuwd hoe anderen hier tegenaan kijken.

Foto’s: Pexels.