walter benedict denneweg

Den Haag is een van mijn favoriete steden in Nederland. Ontdek nu wat de Denneweg in Den Haag te bieden heeft. Hier kun je lekker eten, drinken, chique overnachten in Hotel des Indes en winkelen.

‘Oh oh Den Haag. Mooie stad achter de duinen. De Schilderswijk, de Lange Poten en het Plein.’ De Hofstad kent heel wat mooie plekjes.

Escher in het Paleis

Tot aan de Eerste Wereldoorlog woonde het hof rondom de Lange Vijverberg, het Lange en Korte Voorhout, grenzend aan het Noordeinde. Na haar aftreden wilde koningin-moeder Emma een oogje in het zeil houden. Vanuit Lange Voorhout 74 – haar winterpaleis – had ze goed zicht op iedereen die haar dochter Wilhelmina bezocht.

escher in het paleis

Tegenwoordig is in dit mooie pand Escher in het Paleis gevestigd. In elke kamer is op grote raamschermen te zien hoe het paleis er in de tijd van koningin-moeder Emma uit zag.

Coffelicious

Wil je de statige stijl van het paleis vasthouden, ga dan koffiedrinken bij Coffelicious (Lange Voorhout 58B). Het interieur doet recht aan het mooie pand, maar dan wel op een frisse manier.

coffelicious den haag

Je kunt hier uiteraard ook terecht voor een heerlijk ontbijt, een overheerlijk stuk taart of een leuke lunch.

 Hotel des Indes

Niet opgenomen in de route, maar zeker wel een bezoekje waard, is Hotel des Indes. Het stadspaleis is in 1858 gebouwd voor Thierry baron van Brienen van de Groote Lindt. De baron wilde een paleis hebben in het Haagse om daar grote feesten te kunnen geven.

hotel des indes den haag

Na het overlijden van de baron in 1863 kwam het in het bezit van zijn zoon Arnold, maar 4 jaar later werd het pand verkocht en omgebouwd tot hotel. Hotel des Indes heeft een klassieke stijl , maar dat past ook wel bij een stad als Den Haag. Loop er zeker even naar binnen! En mocht je meer tijd hebben: de high tea die ze serveren is een echte aanrader.

Saplab op de Denneweg

Vanuit het mooie gebied rondom het Lange Voorhout loop je de Denneweg op, richting Saplab op nummer 8. Dit leuke zaakje met een ruim assortiment aan slow juices is van eigenaresse Caroline.

saplab den haag denneweg

De echte daredevils beginnen hier hun ochtend met een gingershot. Maar er zijn ook minder heftige sapjes te bestellen. Ik ben fan!

Walter Benedict op de Denneweg

Voor de mensen die wel van Vlees en Vis houden, is er Walter Benedict. Een stijlvol ingerichte brasserie met marmeren tafels op het terras, en binnen een bakstenen muur en stoere tafels. Walter Benedict vindt je op Denneweg 69a.

walter benecict binnenzijde denneweg

Hier eet je overheerlijke oesters, eggs Benedict, een vegan seaweed burger, geroosterde pompoen, steak tartare of gebakken eendenborst. Een prima afsluiter van een leuk dagje uit.

→ Lees ook wat de leukste tips zijn voor het Noordeinde in Den Haag.

Foto’s: By Françoise Blog.

Lees ook: