Nederland,  Reizen

Het Huiskamerrestaurant: muzikaal genieten van culinaire hoogstandjes

Ben je fan van culinaire hoogstandjes en klassieke muziek? Of ken je mensen die je dit graag cadeau zou willen doen? Dan is het Huiskamerrestaurant wat voor jou! Dit is een samenwerking van het Rotterdam Philharmonisch Orkest, chef Marco Somer (van restaurant De Harmonie) en Van Gelder Groenten en Fruit.

Ik ben zelf echt een fan van culinaire hoogstandjes. Als ik iets nu mis, dan is het wel een gezellig avondje tafelen in een goed restaurant. Daarnaast ben ik ook een fan van muziek. Dus wat is er nu leuker dan een combinatie van beide? Met nieuwe concept het Huiskamerrestaurant kan dat.

Muzikaal genieten

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest organiseert sinds december online concerten. Na een succesvolle eerste digitale reeks slaat het wereldberoemde orkest nu de handen ineen met het Huiskamerrestaurant voor een totaalbeleving in de Nederlandse woonkamers.

De muzikanten zorgen voor online topconcerten die je bovendien kunt beluisteren op een moment dat je zelf uitkiest.

Topgerechten uit Rotterdam

Om de start van deze samenwerking te vieren, werd ik begin april uitgenodigd voor een (coronaproof) perspresentatie tussen – hoe kan het ook anders – de groenten en het fruit van Van Gelder in Ridderkerk.

culinaire hoogstandjes bij Van Gelder

Onder het genot van een uitgebreide proeverij konden we live meekijken in de keuken van chef Marco Somer van restaurant De Harmonie en chefkok Maaike Stift van EAT.PEASY.

Culinaire hoogstandjes

Als eerste kregen we een door Maaike Stift bereide vega(n) salade van groene asperges met een dressing van blauwebessen-balsamico, geroosterde hazelnoten en gefrituurde balletjes van ‘Ricotta’. Hierna volgde een saffraanrisotto met ‘coquilles’ van koningsboleet.

Als dit laatste niet was gemeld, had ik echt gedacht dat het om vis ging in plaats van paddestoel. Erg knap.

Ook de gerechtjes die we van Marco Somer kregen gepresenteerd waren subliem van smaak. Eerst volgde een in rode biet gepekelde zalm, hierna een langzaam gegaarde kalfswang in sjalotjus met witte asperges.

culinaire hoogstandjes hoofdgerecht marco somer

Als toetje volgde nog een taartje van bladerdeeg met verse Lambada-aardbeien, Thaise basilicum en een saus van aardbeien en aceto.

Familiebedrijf in groenten en fruit

Na afloop van de proeverij kregen we nog een rondleiding door het oer-Hollandse familiebedrijf. Gerrit van Gelder, de huidige directeur van het bedrijf dat ooit startte als groentewinkel in Rotterdam, verzorgde zelf de rondleiding.

Het was een indrukwekkende belevenis om hier achter de schermen te kijken.

Het Huiskamerrestaurant: bestellen

Wil je zelf ook genieten van deze heerlijke gerechten en concerten? Een driegangenmenu van chef Marco Somer kost 42,50 euro, een los hoofdgerecht 27,50 euro.

Vega(n) liefhebbers betalen 37,50 euro voor een driegangenmenu of 23,50 euro voor een hoofdgerecht van chefkok Maaike Stift.

De boxen en gerechten zijn te bestellen vanaf 2 personen via Heerlijk in Huis. Ze kunnen kosteloos worden afgehaald op dinsdag en vrijdag in de Doelen/Stadsbrasserie in Rotterdam. Thuis laten bezorgen is ook een optie, dit kost 7,50 euro.

Foto’s: By Françoise Blog. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *