Dermalogica
Beauty,  Lifestyle

Inspirational: Dermalogica

Dermalogica is geen merk dat je kunt vergelijken met huidverzorgingsproducten bij de gemiddelde parfumerie. Het no nonsense-merk werd in 1986 geboren in Californië en kan in Nederland alleen op een beperkt aantal plaatsen worden gekocht.

Het Dermalogica-verhaal begint in 1986, wanneer Jane Wurwand het merk opricht. De in Engeland opgeleide schoonheidsspecialiste, kwam tot de ontdekking dat vervolgopleidingen voor gezicht- en lichaamsbehandelingen niet bestonden in Amerika.

Gezonde huid

Ze begon een opleidingsschool in Californië onder de naam The International Dermal Institute (IDI). Vervolgens ging ze haar eigen producten ontwikkelen en zo werd Dermalogica in 1986 geboren. De visie van Wurwand was duidelijk: ze wilde producten die de huid verbeteren en gezond maken, zonder irriterende stoffen en ingrediënten die de huid kunnen verstoppen en puistjes kunnen veroorzaken.

Inmiddels heeft Dermalogica 48 kantoren over de hele wereld en levert het merk aan 50 landen. Alle producten worden in de fabriek in Californië gemaakt, deze bevindt zich vlak naast het hoofdkantoor. In Nederland worden producten van dit merk verkocht door schoonheidssalons, of zijn ze te bestellen via de eigen webshop van het merk.

Gebruikerservaringen Dermalogica

Natuurlijk schrijf ik alleen een inspirational als ik zelf overtuigd ben van een merk. In dit geval heb ik nu zo’n 3 jaar ervaring met verschillende producten. Mijn toppers zijn de Precleanse: een geweldige cleanser op oliebasis die zelfs de meest heftige make-up zó verdwijdert! En de Daily Mircrofoliant, die ik zo’n 3 keer per week gebruik.

Het kost wat, dat geef ik eerlijk toe. Maar na jaren getob ben ik zo enorm blij dat ik EIN-DE-LIJK producten heb gevonden die echt iets voor mijn huid doen, dat ik de prijs voor lief neem. Daarnaast heb je er weinig van nodig. Met de precleanse doe ik zo een half jaar, met de Daily Microfoliant bijna een jaar. Vergelijk dat maar eens met een gemiddeld product van de drogist…

Parfumvrij en dierproefvrij

En weet je wat ook zo fijn is? Dat de producten niet worden getest op dieren (nooit, dus ook niet in het verleden) en ze parfumvrij zijn. Ook over de verpakkingen is goed nagedacht. Zo zitten de crèmes in tubes en is de Precleanse van een pompje voorzien. Zo gebruik je nooit te veel en bestaat er ook geen kans op vieze bacteriën.

Wat zijn jouw favoriete gezichtsverzorgings of -reinigingsproducten? En hoe ben je er ooit mee in aanraking gekomen?

Foto: By Françoise Blog.