Lift structure Filorga
Beauty,  Lifestyle

Lift-structure van Filorga

Half februari bezocht ik een persevent van Filorga, georganiseerd door Mooi The Agency. Tijdens deze bijeenkomst werd een geheel nieuwe huidverzorgingslijn gepresenteerd: Lift-structure. Ik testte de producten voor je uit.

Maak jij je zorgen om rimpels? Of is dat echt nog een te-ver-van-je-bed-show?Ik zit er persoonlijk een beetje tussenin. De fab fourties heb ik nog niet aangetikt, maar begin 20 ben ik ook niet meer.

Voorkomen is beter dan genezen

De beste manier om rimpels te voorkomen is nog steeds door niet te drinken of te roken en uit de zon te blijven. Daarnaast is een wat vettere huid ook handig; met een droge huid krijg je sneller rimpels.

Maar wat nu als je moeder natuur een handje wilt helpen? Dan zijn er heel veel verschillende behandelingen, zoals peelings of bindweefselmassage. Of een lift. Maar dat is echt weer een hele stap verder.

Lift-structure van Filorga

Voor de dames die niet zo ver willen gaan zijn er crèmes. Het Franse beautymerk Filorga presenteerde half februari Lift-structure, een hele nieuwe lijn met verzorgingsproducten die de huidveroudering niet alleen tegengaan, maar die ook een liftend effect hebben.

De nieuwe lijn van het Franse merk bestaat uit een dag- en een nachtcrème: Lift-structure day cream en Sleep & Lift. Een derde product is de Lift designer; een serum dat zowel ’s nachts als overdag kan worden gebruikt vóór het opbrengen van de dag- of nachtcrème. Volgens het Franse merk versterkt het gebruik van een serum de werkzame stoffen van de volgende stap met zo’n 10 %.

Filorga Time-Filler Mat

Geen SPF

3 producten dus. Na de perspresenatie kreeg ik de Time-filler mat mee naar huis, iets later ontving ik ook de Lift-structure day cream van de nieuwe serie. In deze dagcrème zijn zogenaamde plasmatic lifting factors gecombineerd met stimulerende plantaardige werkstoffen.

Vermeldenswaardig is dat de dagcrèmes van Filorga geen SPF bevatten. Het idee hier achter is dat zo’n factor maar 2 à 3 uur werkt. Een SPF in een dagcrème is dus eigenlijk onvoldoende, aangezien je die alleen ’s ochtends aan brengt. Aangeraden wordt om hier een apart product voor te gebruiken.

De producten van de nieuwe lijn die ik wél uit kon proberen zijn de nachtcrème en het bijbehorende serum. Beide producten hebben een kenmerkende Filorga-geur (net als de Time-filler mat overigens) en smeren lekker uit.

Sleep & Lift

De nachtcrème bevat volgens Filorga als extraatje 2 regenererende aminozuren, om de huid voller te maken en de gezichtscontouren tijdens de nacht te herstructureren. De producten die je ’s nachts gebruikt zijn misschien zelfs nog wel belangrijker dan overdag, omdat de huid zich dan herstelt.

Sleep & Lift Filorga

De crème zou de huid gladder en stralender moeten maken, een verstevigend effect hebben en meer elasticiteit geven. Ik moet zeggen dat mijn huid de crème goed opneemt en ook lekker aanvoelt.

Serum met een roller van Filorga

Over het Lift-designer serum ben ik erg tevreden; het is heerlijk om ’s avonds voor het slapen gaan je huid nog even met deze roller te bewerken. ’s Ochtends merk ik dat ik er iets minder tijd voor heb, daardoor grijp ik dan eerder naar een ander product.

Aan de zijkant van de roller zit een knopje waarmee je het serum kunt doseren. Dit was wel even wennen, maar inmiddels kan ik er aardig mee overweg. Het serum moet opwaarts van binnen naar buiten worden gerold,  wat het liftende effect zou versterken.

Lift-designer serum Filorga

Resultaat na 2 weken gebruik

En het resultaat? Ik heb in de afgelopen 2 weken mijn rimpels – voor zo ver ik die al heb – niet als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Maar de producten smeren doen het goed op mijn gezicht en ik heb zeker wel het idee dat mijn huid er wel voller uit ziet. En is er überhaupt wel een crème die alle rimpels laat verdwijnen? Naar mijn weten niet. In die zin presteert de nieuwe lijn dus prima. Hij onderhoudt en voedt, waardoor verdere veroudering wellicht wordt vertraagd.

De producten van de nieuwe lijn zijn vanaf maart te koop via de winkels en webshop van ICI Paris XL.

Dit artikel bevat producten die gekregen zijn ter review. Dit heeft echter op geen enkele wijze mijn mening beïnvloed. 

Foto’s: By Françoise blog.